Хотели извън рамката

Хотели извън рамката

20/01/2019 Off By djani

Представяли ли сте си някога, че прекарвате нощта в една стая в реплика на троянски кон, или в Боинг 747? Оказва се, че по света има доста нестандартни места за отсядане. Със своите причудливи форми те привличат любителите на авангардни решения. Нека заедно да се разходим виртуално и разгледаме подобни предложения.

Идеята за хотел, подобен на вулкан, който изхвърля вода от върха си вместо лава и е достъпен само с въжен мост вероятно сгрява някои хора. Мен, признавам си – не.



Един друг в Канада предлага на посетителите възможността да прекарат нощта в жълти сферични дървени къщи, окачени във въздуха между дърветата.


Нестандартна хрумка е също хотел под формата на двуетажни алуминиеви  кутии за бира. Създаден е специално за музикалния фестивал Сканерборг (наричан още Smukfest), Can Sleep работи само през август, докато фестивалът се случва.

Мотел в Нова Зеландия, посветен на Хобитите ви потапя в света на Толкин. Той има кръгли прозорци, които се издигат от земята. Дори и да не сте високи 3 фута като хобитите, мотелските стаи предлагат комфортно настаняване.


Хотел досущ като Птиче гнездо, дава възможност да се почувствате истинска птица. Автентичният му външен вид контрастира с изключителната и просторна среда вътре.


В Австралия съществува хотел, оформен като едно от най-големите и ужасяващи зверове, соленоводен крокодил.

Отново с формата на животно, но далеч по-безобидно е хотелът във формата на бигъл.

В Дания е проектиран странен апартамент, представляващ лека алуминиева кутия, която е окачена на основата на дърво и може да задоволи и най-ексцентричните вкусове. Външните огледала отразяват заобикалящата среда и създават прикритие, прикриващо на 360 градуса.

Следващата приумица е може би една от най-странните, но както се казва за всеки влак си има пътници. В случая в Австрия за всеки има удобна и функционална канализационна тръба.

Стъклен хотел във Финландия предлага на гостите невероятна гледка към красивите северни светлини (за които вече сме ви разказвали) от топлината и комфорта на собственото ви иглу.

Хотелско настаняване в структурата на летящата чиния в Швеция, ще даде възможност на извънземното живеещо вътре във вас да се почувства като у дома си…


На остров Фиджи има уникален 5-звезден хотел, разположен под водата близо до морското дъно. Това е първият постоянен подводен комплекс в света, предлагащ невероятна гледка към морския живот, който го заобикаля.


В Аризона – САЩ , съществува мотел с група от 15 индиански шатри, направени от стомана и бетон, които предлагат съвременни удобства.


В Чили същесствува къща за гости с уникална структура, изградена по начин, който изглежда, че мястото просто ще се срути и ще ви смаже всяка секунда.

В Белгия са вложили повече мисъл за природата и са измислили причудливи хотелски стаи, направени от рециклирани материали и окачени на различни височини. Странните структури приличат на гигантски фенери и дървени пашкули със стъклени капандури.


Отново в Белгия изненадват любителите на митологията с хотел, с фантастична тематика, със средновековна декорация, където може да прекарате нощта в апартамент с формата на троянски кон.


В Шри Ланка пък съществува двуетажна еко-къща, построена от трева и клонки във формата на гигантски слон.


Адмирации от сърце за креативните, смели, загрижени за планетата хора с чувство за хумор, които дават възможност на нас простосмъртните да изживеем своите абсурдни и ексцентрични фантазии.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани