Вдъхновяващи хора от XXI век

Вдъхновяващи хора от XXI век

09/03/2019 Off By martha

От време на време могат да ви преминават щури мисли през мозъка. Идеята може да изглежда като най-добрата идея, която някой някога е измислил, но след внимателно обмисляне на задълженията, които трябва да изпълните, за да направите идеята реалност, може бързо да се откажете от нея. От концепцията за социалните медии до детски играчки, погледнете тези предприемачи, които са направили много пари защото са действали върху изпълнението на щурите им идеи.

Гари Дал

Веднъж Гари Дал се пошегувал с приятели, че щял да създаде домашен любимец камък. Скоро след шегата той поставил идеята за разработка и създал продукта Pet Rock. Pet Rock е точно това, което звучи – камък, която се продава на хората като домашни любимци заедно с меню с инструкции как се гледа. Дал е направил достатъчно пари от своя продукт, за да стане милионер и да отвори други фирми. Изключително странна идея, която проработила.

Марк Зукърбърг

Всички сме чували за успеха на Зукърбърг и концепцията на Facebook, когато той създал в колежа. От началото на Facebook, Марк Зукърбърг е направил милиарди долари и е един от най-големите новатори в технологичната индустрия. С обединяването на други социални медийни като Instagram и WhatsApp с Facebook, Зукърбърг е гарантирал, че продуктите му се използват 10 години по-късно.

Дейвид Карп

Дейвид Карп стартира краткосрочната блог платформа Tumblr през 2007 г. когато бил на 19-годишна възраст. Уебсайтът става популярен сред по-младото поколение, като много тийнейджъри го използват, за да изразят мислите си. Повече от 10 години по-късно Карп се оценява на около 200 милиона долара, а Tumblr се оценява на над 800 милиона долара.

NEW YORK, NY – DECEMBER 10: Founder and CEO of Tumblr David Karp attends Tumblr’s 2014 Year In Review Party at Brooklyn Night Bazaar on December 10, 2014 in the Brooklyn borough of New York City. (Photo by Steve Mack/FilmMagic)

Независимо дали имате подобни гениални идеи и проекти в главата си, ако създадете план и действате може да сте на път към печелене много пари. Не забравяйте да работите усилено и да планирате вашите алтернативи. Както тези примери показват, никога не се знае точно какво ще се хареса на хората и ще стане популярно. Все пак, що за човек не би искал за домашен любимец камък?

Автор: Мартина С. Попова