Пътят до мечтаната кариера

Пътят до мечтаната кариера

02/03/2019 Off By martha

От малки учителите винаги питат какво искаме да бъдем, когато пораснем. Много казват принцеси, рицари и други детски идеи, но има някои, които имат реални възможности за кариера в съзнанието си. Те включват лекар, полицай или дори учител. Когато сте толкова млади, имате цялото време на света да обмисляте бъдещата си работа. Идва време когато трябва да вземеш истинско решение.

Преди да започнете да търсите работа, трябва да обмислите какво е важно за вас и от какво се интересувате най-много. Помислете за вашите хобита и интереси, които цените. Ако все още се затруднявате след това, опитайте да направите тест за личност или кариера. Те ще ви задават въпроси за вас и вашия живот, въз основа на които ще ви предложат идеи за работа. Колкото и да е важно да сте отдадени на работата си, този ентусиазъм няма да ви помогне да си вършите работата на практика. Имайки това предвид, трябва да разгледате уменията и опита, необходими за кариерата, която обмисляте. След като знаете какво ще търсят работодателите, трябва да поработите за подобряване на автобиографията си.

Когато започнете да кандидатствате за работа, уверете се, че го правите по различни начини. Макар че онлайн сайтовете за работа са най-популярният метод за намиране на работа, това не означава непременно, че те са най-ефективният начин. Трябва да разделяте времето си между тези сайтове и кандидатстването лично и по пощата, като същевременно развивате уменията си. Свържете се с професионалните връзки, които имате и ги помолите за вътрешна информация за компаниите, за които кандидатствате. Всяка допълнителна информация, която могат да ви дадат, може да ви помогне да се откроите от конкуренцията. Въпреки че интервютата могат да изглеждат едностранни, те работят и в двете посоки. Също толкова важно е вие да задавате въпроси. В края на краищата, ако не знаете всичко, от което се нуждаете, може да останите несигурни за самата компания. Задаването на въпрос или два също показва, че се инвестирани в интервюто и това може да ви помогне да се откроите.

Учете се от грешките си

За всяка позиция, която не получавате се свържете с мениджъра или човека, който ви е интервюирал, и попитайте защо не сте получили работата. Въпреки, че може да се почувствате малко неудобно, това ви предоставя ценна информация за това как можете да подобрите себе си. Независимо дали имате твърде малко опит или сте се появили късно, уверете се, че се поучавате от грешките си и не ги правите отново.

Автор: Мартина С. Попова