“Адското” езеро в Беппу

“Адското” езеро в Беппу

20/12/2018 Off By djani

Наричано още Кърваво, заради специфичният си ален цвят и парата, езерото се намира в град Беппу в североизточната част на остров Кюшу. Разстоянието от японската столица Токио е около 800 км.

Най-близкото летище е Кумамото, което е на около 80 км. Кървавото езеро е известно с цвета на водата си. Поради неестественият си цвят. отдавна е заобиколено от различни истории с мистичен ореол. Легендите казват, че това е адът на земята. Прилича на адско място и се вярва, че душите на грешниците живеят тук. А самото езеро било порта към ада. Крайното сходство с пъкъла на земята дава температурата на водата. Тя се загрява до почти 80 градуса по Целзий. Плюс това, се появява вятър на всеки 35-40 минути, което дава на езерцето напълно мистичен, страшен външен вид. Кипящото червено езеро е мистично, “ужасно”, но това привлича хората. Учените са открили причините за този цвят на езерото.  Това се обяснява с огромното съдържание на железен оксид по тези места. Температурата на водата се дължи на близостта на земната магма и на действията на горещите гейзери. Под водата се намира подводна пещера, близо до горещия слой на земната повърхност, водата се нагрява и изтласква на повърхността (докато се насища с железен оксид).  Тук обикновено има много туристи. Интересен контраст създава природата на това място. От една страна е червената вода, а от друга – сочна зеленина на местната флора. Страхотна комбинация. Кърваво езеро, заобиколено от зеленина и за да не падне никой в ​​кипяща вода, Кървавото езеро е заобиколено от ограда. За тези, които искат да усетят водата на този “адски бойлер”, има специални малки вани. Водата в тях се охлажда до приемлива температура. Плуването е забранено, но да се потопят краката е позволено.

Кървавото езеро е една от важните забележителности на Япония, които годишно привличат много туристи, така че районът около него е изискан и добре поддържан. Точно зад ъгъла има паркинг, туристически център и магазин за подаръци.

Идеално е за любители на легенди и приключения.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани