Акценти на Киото

Акценти на Киото

11/06/2019 Off By martha

Безвременен, елегантен, спокоен: не е чудно, че Киото привлича почти четири милиона международни туристи годишно. Японската столица от осми до 19-ти век, градът е пощаден от големи щети по време на Втората световна война и запазва архитектурното си наследство и очарованието на стария свят.

В днешното Киото дълбоко вкоренените традиции процъфтяват в метрополия на 21 век. Древните храмове, вдъхновяваща природа, оживени пазари, съвременна арт сцена и кулинарна култура привличат пътешественици от всякакъв вид да изследват скритите съкровища на града.

Кога да отида: Има нещо ново за откриване тук през всеки сезон. Лятото носи вълна от културни тържества и фестивали на фойерверки, последвани от есенно пъстро метене на кленови листа. След зимните одеяла вековни алеи и храмове в сняг, идва пролетта, когато сакурата (черешовите цветчета) избухва в края на март, едно от най-популярните времена за посещение.

Какво да направите: Наемете велосипед, за да се движите из жилищни и селски райони, докато пътувате между храмове в този „Град от 10 000 светилища“. Разгледайте исторически сгради, бамбукови гори и обекти на световното наследство на ЮНЕСКО, преди да се отпуснете с традиционна чаена церемония.