Ашикага – райската градина на земята

Ашикага – райската градина на земята

19/12/2018 Off By djani

Паркът AshikagaFlower в Точиги е едно от най-добрите места за разглеждане на растения в Япония. Красиви пешеходни пътеки украсяват буйната растителност и розовите храсти. Има няколко езера в парка. Над тях има грациозни мостове, на които посетителите могат да се разхождат, за да оценят по-добре флоралното оформление. Сезонни цветя като рододендрон, азалия, роза, хортензия цъфтят тук. Паркът обхваща около 8,2 хектара.

Сред атракциите на парка е и старото дърво на Фуджи, което представлява един вид ,,чадър“ от сини цветя. Прилича на дърво, но в действителност е пълзящо растение – като е в състояние да стане много тежко и обемисто. Пълзящите лиани с възрастта се превръщат в дървета, от които се получават много красиви ярки и алеи.

Дървото е засадено около 1870г. Цялата маса на растението се задържа от стоманени подпори, позволявайки на туристите и посетителите да се разхождат под розовия и лилав балдахин. Клоните са разпръснати във всички посоки. Освен това лъчите помагат за изобразяването на дървото като вид чадър на цветя, с розови цветове над онези, които стоят под него. Ако искате да видите тези цветове разцъфнали на дървото, най-доброто време да  се посети парка е от средата на април до средата на май. Отначало цветовете му са розови и светлочервени, после лилави, бели и накрая жълти.

В Ашикага,  уисторията расте в огромни, разпространяващи се дървета, висящи ароматни клъстери, достигащи до 40-50 см. По време на периода на цъфтеж, много хора се събират тук, за да се насладят на ароматния въздух, да слушат бръмченето на трудолюбивите пчели, да си почиват на пейките сред цветните цветя. Много от тях идват дори в традиционно кимоно, за да покажат уважение към мястото и красотата му.

Wisteria е субтропична лоза. Лозите могат да бъдат издърпвани на височина до 25 метра. Засаждат се в парка много внимателно и формират причудливи композиции, палатки и тунели. Докато лозата е млада и пластична, тя може да бъде податлива на различни форми.

Ашикага се смята за едно от най-добрите места за разглеждане на цветя в Япония. Цветята в парка се засаждат много внимателно и създават много красиви и странни композиции. В парка има 100- одишна уистория, също около 160 уистории, които са на възраст около 60 години и 1500 азалии на възраст над 60 години.

Повод за романтична разходка, желание за бягство от нашата реалност или просто любопитство, ако имате възможност, не се колебайте да отидете, ако питате мен.

източник снимки: Google (Домо Аригато, ако не си ти…)

автор: Тезджан Ферад – Джани