Блондинки феномени

Блондинки феномени

07/05/2019 Off By djani

Обяснението за понятието „Блондинка е жена, чиито коси са  руси (по рождение или по лично желание). В много страни отношението към блондинките е социокултурен феномен, основаващ се на различието приписваните качества. Култът към блондинките се създава от киноиндустрията на Холивуд някъде в средата на 20 век. Русата коса на естествените блондинки се приема като белег за високо ниво на естроген. Твърди се, че това действа подсъзнателно привличащо за мъжете, тъй като означавало повишена плодовитост (те по махалите са главно блондинки…) Блондинките, справедливо или не, се смятат за по-привлекателни, но и по-глупави от останалите жени (също голяма заблуда според мен) Както знаете, съществуват множество вицове в повечето култури на тази тема, включително и на български. Днес обаче ще поговорим за блондинки, които разбиват митовете и клишетата. Излизат извън рамките и са идоли на своето време. Печелят сърцата не само на мъжете, но и стават модел за подражание на жените. Блондинки феномени!

Мерилин Монро


Нито е кльощава, нито е висока, но е изключително женствена, успешна, обичана легенда. Ето какви са фактите за нея.

Истинското ѝ име всъщност е Норма Джийн Мортънсън Нейната външност я нарежда сред най-популярните секссимволи на 50-те години на предният век. Ранната ѝ и загадъчна смърт я превръща в легендарна попикона. Тя е носителка на 2 награди „Златен глобус” и е номинирана за две награди БАФТА. От 1960 г. има звезда на Холивудската алея на славата. Проблемите в личния живот на Монро привличат много внимание. Тя се бори със злоупотребата с наркотични вещества, с депресия и тревожност. Има общо три брака, като два от тях са широко рекламирани, с бейзболната звезда Джо Димаджо  и драматурга Артър Милър, и двата от които завършват с развод. Няма деца въпреки силното си желание за такива. Умира на 36 години от свръхдоза в дома си, в Лос Анджелис, на 5 август 1962 г. Въпреки че смъртта е обявена като вероятно самоубийство, множество коснпиративни теории го отричат.

Мадона

Родена в Мичиган на 16 август 1958г..

За нея няма какво да ви разказвам. Мисля, че само името ѝ е достатъчно.

Лейди Даяна

Тя е доказателство, че дори да си най-изящната, стилна и красива дама, мъжа ти пак ще те замени с някаква камила. С малка буква.

Чарлийз/ Шарлийз Терон

Стига ми да знам, че това е най-красивата и за мен най-талантлива африканка… Родена е в Южна Африка и е рализирана успешно в Америка. Бивш модел и балерина. Ролята ѝ в „Чудовище” я изстрелва и тя получава Оскар за главна женска роля. Според мен абсолютно заслужено.

Няма как да пропусна тук нашата Лили Иванова

Хора, осъзнавате ли на колко години е тази жена, как изглежда и какво прави на сцената?!? ВСЕ ОЩЕ.

Сега обръщаме поглед мааалко на юг и ви представям турската поп звезда Ажда Пеккан.

Също чутовно талантлива и красива жена. Жива икона.

Сигурно има още много. Сигурна съм, че и вие ще се сетите за още добри примери.

източник снимки: google

автор: Тезджан Ферад – Джани