Вдъхновение за масата на децата

Вдъхновение за масата на децата

27/03/2019 Off By djani

Не знам дали тези, които нямат деца могат да разберат ентусиазма на родителите отбелязващи празници на любимите отрочета. Знам само, че вълнението е голямо и въпреки, че някои се престарават, все пак емоцията и радостта на децата остава най-важна. Има доста фирми предлагащи палитра от всички видове услуги покрай празника от храна, украса, забавление за децата, всичко… Все си мисля, че ако човек има желание и време да спретне сам разни вкусотии, жестът получава още по-голяма сила. Празникът става още по-специален, защото родителят винаги ще добави и щипка любов в приготвянето, а и не на последно място ще знае какво съдържа приготвената храна…:)

В тази статия се постарах да събера малко идеи, които ще разнообразят скучната маса и ще доставят и визуална наслада.

Готови ли сте? Запретнете ръкави. Вие сте на ход…

Едно е просто да сложите плодове на масата и съвсееем друго, ако ги аранжирате под някаква атрактивна форма. В случая – огромна пеперуда. Това не е ли остроумен начин да накараме малките зверчета да посягат по-често към здравословни неща като плодовете?!! Имам предвид, не “пластмасовите” от супермаркета, сещате се…


Предястие от сварени яйца. Но не е ли твърде скучно да ги изтипосаме в чинийка срязани на две…?!? Ето тук една идея как много лесно, сварените яйца с малко помощни материали от резенчета кисела краставица, моркови и да кажем черен пипер на зърна за очите, ще се превърнат в триизмерна картина с малък сюжет…А ако включите и децата в самата подготовка, забавлението ви е гарантирано… Защо не?!? Използвайте ги гадовете… 🙂

Когато говорим за зеленчуци, обикновено малките деца извръщат глави. Ето начин да останат очаровани и да опитат от тях. Тези зеленчукови лалета биха ви свършили работа и за други поводи, не само детски партита.


Вижте само колко вида животинки може да се получат с малко зеленчуци и доста въображение.

Това не е просто гофрета, това си е истински шедьовър.

Ето как нещо обикновено и обичано като мъфините, може да се превърнат в мъдри и вкусни бухалчета.

Никога не съм си мислила, че един шоколадов бонбон, може да лае 🙂

Вижте как една палачинка се е превърнала в любим приказен герой. Не е ли чудно това лисиче?!?

Освен дългоочакваната торта, предполагам винаги е приятно да има алтернатива за десерт. Кой би отказал атрактивно изглеждащ пудинг, в съчетание с вкусни плодове в закачлива форма… Ммм, да ти е жал да го хапнеш..

Айде, дано да съм ви вдъхновила и усмихнала.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани