Вейп вместо цигари

Вейп вместо цигари

27/10/2018 Off By martha

През последните години, вейп индустрията е преминала през забележителни промени и покачване в популярността като много хора вече използват тези електронни цигари вместо класиката. Една от главните причини за това е, че много проучвания показват, че това е по-здравословен вариант пред пушенето на тютюн. Много пушачи използват преминаването към вейп като основополагаща стъпка към живот без цигари. Много от тях твърдят, че след дълъг период на пушене на вейп, вкусът на тютюневата цигара ги отвращава. Казват, че наистина се чувстват по-добре и не биха се върнали към цигарите.

Какво точно е вейп?

Тази електронна цигара замества тютюна с химически, по-безвреден вариант. Чувството, което този метод доставя е много сродно с пушенето на тютюн, но пушачите на вейп казват, че е много по-приятно като междувременно я няма неприятната миризма на дим. Новостта представя голямо предизвикателство към тютюневите компании да преосмислят производството на продуктите си.

Колко е безопасен вейпа?

Добра новина е, че толкова много хора се сбогуват с цигарите, но дори и това не спира несигурност по отношение на колко точно е безопасен вейпа. Една от главните причини за притеснение е, че непушачите могат лесно да се възползват от технологията, а това може да доведе до конвенционално пушене. Други са несигурни за дългосрочното въздействие на вейпа върху тялото. Нали това все пак са химикали. Голяма част здравните специалисти обаче вярват, че евентуалните щети вероятно няма да надвишат 5% от вредата, причинена от пушенето на тютюн. Това е значително голяма разлика.

Иновацията на вейпа несъмнително е повлияла върху тютюневата индустрия, заплашвайки да я замени изцяло. Много от гигантите в индустрията обаче са се научили да се адаптират, развиват и обновяват с течение на времето. Все пак е наистина положително, че толкова много хора отказват цигарите и поставят под прожекторите този нов, по-здравословен вариант на пушене. Ще бъде наистина интересно да се наблюдава развитието на индустрията в следващите години.

 

Автор: Мартина С. Попова