Винаги носете в джобовете си листенце от

Винаги носете в джобовете си листенце от

12/09/2019 Off By nina

От незапомнени времена древните лечители са използвали растения за подобряване на атмосферата в домовете, пише Mesaje Inspiritionale.

Днес мнозина са обгърнати от депресия, проникваща във всички пукнатини.

Време е да спрете и да върнете на живота си естественото спокойствие и мир! Ето списък от 6 растения. Изберете от тях тази, които ще ви донесат желаната промяна.

1) Розмарин

Розмаринът привлича щастие и любов. В древни времена той е бил символ на вярност и често се е използвал в сватбени букети. Препоръчва се стопанката на къщата да напълни платнени торбички с розмарин и да ги постави в различни стаи на къщата.

Розмаринът е вечнозелен храст с игловидни листа. Това е растение, което може да понася суша. В билковата медицина се използва за борба с депресията и като антисептик.

2) Жасмин

Жасминът се нарича „любовното цвете“. Привлича положителна енергия, която засилва връзките и изглажда разликите в миналото.

Древните лечители съветвали да се поставя жасмин в спалня или друга стая, където двойката прекарва много време заедно. Това растение е за романтика!

3) Мента

Ментата отдавна се използва като лекарство и ако я засадите в саксия и я държите у дома, тя ще ви предпази от лоша енергия и ще ви зареди с положителна.

Тя помага при безсъние, изхвърля отрицателната енергия и насърчава взаимното разбиране. Затова е най-добре да държите ментата в спалнята и там, където семейството се събира най-често – например на масата за хранене.

4) Босилек

Това растение се използва от дълго време като билка и подправка, пречиства въздуха от отрицателна и привлича положителна енергия. Тъй като отделя кислород в продължение на 20 часа на ден и абсорбира токсични газове, той е идеален за добре осветена, слънчева стая.

Тези стайни растения внасят хармония, положителна енергия, любов и мир в дома ви в замяна на малко грижи – поливане, малко светлина и добра почва.

5) Мащерка

Това е ароматно растение, което расте като килим, когато се засажда на открито. Елиминира отрицателната енергия, насърчава самочувствието и премахва безсънието. Тя защитава дома и семейството.

По време на европейската чума използвали мащерката за борба с бактериите. Използвали са маслото от мащерка, наречено тимол, за дезинфекция на раните на войниците през Първата световна война и за почистване на въздуха в болничните отделения.

6) Хризантема

Това цвете, почитано в азиатските култури, носи щастлива енергия и релакс.

Има много видове хризантеми, има видове, които се отглеждат на закрито, а други хризантеми се отглеждат на открито. Има дори ядливи хризантеми.

Превод – Нина Жишева