Виното сваля килограми

Виното сваля килограми

17/10/2018 Off By nina

Когато стане въпрос за алкохол, мога да бъда доста придирчив. На 18 години започнах своето велико пътуване в света на алкохола – опитвах всичко, откривах кое ми харесваше и кое не. Сега, след множество провали, които ме оставяха болен и с адски махмурлук, аз вече знам – виното е моят предпочитан алкохол.

 

Виното не само съдържа двойно повече алкохол от повечето видове бира, но то е изпълнено от антиоксиданти. Наскоро изследователите откриха, че то може да ви помогне да свалите телесно тегло, ако го пиете преди лягане. Учени от Вашингтонския щатски университет и Харвард откриха, че виното съдържа химикала ресвератрол, който предпазва клетките от натрупване на мазнини. Те твърдят, че две чаши вино дневно намаляват риска от затлъстяване на 70%. Пийвайте две чаши вино преди лягане в продължение на 7 дни и ще прочистете ума и душата си, за да започнете своя най-добър период от живота.

Част от препоръчителната доза вино вечер е фактът, че неговите калории допринасят за чувството на ситост и убиват желанията за нощно похапване.

Друго проучване на университета в Дания също разкрива връзката между консумацията на вино и размера на талията – хора, които редовно пийват вино, са значително по слаби от тези, които не пият. И, ако все още се съмнявате дали да си вземете няколко бутилки, чуйте това – проучване на Харвард твърди, че всеки един от двайсетте хиляди проучени участника, който е наддал по време на експеримента, не е пил алкохол!

Така че, сега, след като вече имате едно сериозно научно доказателство, че става въпрос за терапия, изобщо не се притеснявайте от своя навик „чашка на заспиване“. Да ви е сладко! Наздраве!