Вино вместо упражнения

Вино вместо упражнения

10/02/2019 Off By martha

Невероятна, страхотна новина за хора, които са твърде мързеливи, за да ходят на фитнес, но обичат да пият вино вместо това! Изследване на Албертският университет в Канада доказало, че ресвератролът – вещество, намерено в червеното вино – може да извлече полза от здравето по начин, подобен физическите упражнения и тренировки.

Кой не би предпочел да пие чаша червено вино, вместо да прекарва потни часове във фитнеса?

Водещият изследовател на проучването, Джейсън Дайк, казва, че това, което са открили за червеното вино, всъщност може да подобри живота на хората, които не могат да упражняват, а това е повече от чудесна новина. Както отбелязва той, ресвератролът доказва, че подобрява сърдечната функция и мускулната сила точно както сесията на фитнес. Той смята, че ресвератролът може да помогне на хората, които искат да тренират, но са физически неспособни. Веществото може да имитира ползите на упражненията или да подобри ефектът от умереното количество упражнения, които те могат да направят.

Има сериозни документи, доказващи ползите за здравето от червеното вино, както и проучвания, които показват как чаша вино на ден може да ни помогне да избегнем развитието на деменция или рак. Чаша червено вино също е полезна за сърцата ни. Тя спомага за регулирането кръвната захар. Тези ползи са ясни на много, но новото откритие може да преобрази здравето на много по света. Споменатото, вълшебно вещество може да се намери не само в червеното вино, но и в някой хранителни продукти. За повече ресвератрол може да се ядат боровинки, фъстъчено масло, червено грозде и тъмен шоколад. Въпреки това не трябва да забравяме, че балансираната диета, комбинирана все пак с някои упражнения, ако е възможно, е най-доброто което можете да направите за себе си и тялото си.

Автор: Мартина С. Попова