Времето в Ню Орлиънс

Времето в Ню Орлиънс

04/08/2019 Off By martha

БАРРИ, ПЪРВАТА буря на сезона на ураганите през 2019 г., се очаква да направи сушата в района на Ню Орлиънс в събота, като донесе със себе си обилни дъждове и бурен удар, който заплашва да надскочи 20-футовите накипи, защитаващи части от града.

Ако скокът не наводни града, тогава евентуалните 20 инча дъжд, които Бари се очаква да зареже в района, биха могли да го направят. Всъщност гръмотевичните бури, свързани с външните ленти на бурята, превърнаха улиците на Ню Орлеан в реки в сряда.

„Ако получите няколко инча дъжд на час в продължение на няколко часа, дори помпите не могат да продължат“, казва Майк Еферсън, метеоролог от Националната метеорологична служба в Ню Орлиънс-Батон Руж относно 8-инчовите валежи в сряда. Ню Орлиънс разполага със система за отводняване от световна класа, която използва 120 помпи, за да поддържа града сух.

След опустошението ураган Катрина, докаран в Ню Орлиънс през 2005 г., Конгресът одобри надстройка в размер на 14,5 милиарда долара срещу защитните сили в града. Онези, които лесно издържат на урагана от категория 1, Исаак и десетметровия му бурен прилив през 2012 г.

Очаква се Бари да бъде слаб ураган, не много повече от тропическа буря по скалата на вятъра Сафир-Симпсън и доста типичен за юли, според Еферсън. Но няма нищо типично за рекордното наводнение на река Мисисипи през тази година.

Южна Луизиана се справя с почти непрекъснатото наводнение от февруари след рекордни дъждове в Средния Запад. Всъщност в цялата страна последните 12 месеца бяха най-влажните в историята.

„Мисисипи в момента е на 16 фута над морското равнище, когато обикновено е от 5 до 10 фута“, казва Еферсън в интервю.