Време е  да бъдем жени!

Време е да бъдем жени!

24/02/2019 Off By djani

Познавам много силни жени. Такива, които се борят с ежедневните препятствия. Такива, които са отгледали децата си сами. Други, които превъзмогват огромна болка… Абе жените са голяма сила. Всеки го знае. Какво има да доказваме още?!?  Обухме панталони, извоювахме си равноправие и сега какво?!?

Сега… искаме мъжете да ни възприемат като нежни, ефирни същества, които имат нужда от грижа и защита…

Вчера в трамвая, имаше една жена с ефирна, копринена зелена пола, спускаща се по двуметровите ѝ крака почти до глезените. Уточнявам за неразбралите- в трамвая.  Носеше някаква чанта, която от няколко метра „ухаеше” на истинска кожа…Гледаше толкова уплашено към детето ми издаващо нечленоразделни звуци от радост, че се вози в трамвай, че ми стана жал за нея… Може да е прочела доста книжки в този живот, но нито една за аутизма. Или пък за горкото животно красящо рамото ѝ под формата на чанта… Лимузината ли ѝ се беше повредила, какво правеше с тази изящно оформена прическа в транспорта?!? На важна среща ли отиваше или се прибираше от работа…?!? Разбира се, че не я попитах, но определено привличаше внимание сред сивата маса тъжни хора в трамвая.

Много плахо се обличаме в България. Дали причината е икономическа заради по-лесното съчетаване на цветове или е отражение на настроенията ни, не мога да знам. Но тази дама си се беше облякла страхотно (като изключим чантата от естествена кожа, която ме афектираше). Докато я гледах, си спомних за някакво четиво, на което бях попаднала за женската енергия. В общи линии ставаше ясно, че един от начините за да събудим женската си енергия е да носим дълги поли. Тези, които обичаме да размотаваме по летни плажове и  чисти тротоари. На енергийно ниво се получавала някаква връзка между полата и женската ни енергия. Струва ми се чудно, но смятам, че си струва.

Миналата година гаджето беше в Сърбия. Върна се впечатлен от това как жените били огромни, много едри и много кичозни, имали от всичко по много по себе си. Обаче въпреки шаренията, правело впечатление, че всичко това е за да подчертаят своята женственост.

Искам да кажа, че е важно една жена да се свърже с женската си същност. Дали ще го постигне чрез вътрешна увереност, маса грим и дрънкулки, носене на рокли и поли си е нейна работа.

Време е да бъдем отново жени…

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани