Главоболие – не, благодаря!

Главоболие – не, благодаря!

12/11/2018 Off By djani

Съвременният човек е свикнал да пие лекарства за всичко. Много от хората дори не се замислят нито за страничните ефекти, нито за натрупванията на токсини в организма, в последствие на прием на лекарства. В тази статия реших, че е хубаво да видим алтернативни методи за облекчаване на главоболието. То е един от често срещаните проблеми, който намалява качеството на живот на човек, когато се повтаря често.

Нещо достъпно, приятно и ефективно – Разходки, душ и сън.

Ако смятате, че главоболието е причинено от умора, комбинацията от тези три неща доказано влияят добре на стреса и умората.

 Масаж – препоръчително е обаче да бъде направен от специалист, запознат с тънкостите на това изкуство. Безобидният масаж от близък човек може да помогне за общата релаксация.

 

Магнезий

Ако се приема редовно и достатъчно, магнезият спомага в облекчаването на симптоми на  главоболие и мигрена. Тъй като той облекчава нервите, които могат да причинят главоболие. Сухите зелени зеленчуци и бобови растения са много богати източници на магнезий. Ако търсите естествено решение за главоболието си, това е добро решение.

 Носете слънчеви очила

Когато  тялото е изложено твърде дълго на преките слънчеви лъчи, започва да изпраща болезнени сигнали към мозъка. Трябва да използвате поляризирани слънчеви очила, за да намалите вероятността от главоболия, като същевременно предпазите очите си от силната слънчева светлина.

 

Пийте много вода

Жаждата причинява намаляване на притока на кръв и кислород в мозъка. Ако имате главоболие причинено от обезводняване, компенсирайте дефицита.

Лавандулово масло

Естествените лекарства за главоболие, включват билкови методи. Известно със своите успокояващи свойства, лавандуловото масло работи сериозно при лечението на главоболие. Можете да пуснете няколко капки лавандулово масло в купа с гореща вода и да вдишате парата дълбоко в белите дробове.

Карамфил (като подправка)

Твърди се, че дълбокото вдишване на карамфил е лек за главоболие. Този метод се препоръчва дори при тежки главоболия.

 

 Пиенето на джинджифилов чай

Джинджифилът  може да намали главоболието чрез ефекта на разширяване на кръвоносните съдове. Прясно нарязан или настърган корен от джинджифил, добавен към чаша гореща вода ще помогне в тази битка.

 Канела

Едно от предимствата на канелата е нейното облекчаващо действие спрямо главоболието. Можете да приготвите успокояваща напитка, като добавите две супени лъжици канела в горещото мляко. Ако искате да бъде малко сладък, можете да добавите и малко мед.

Топла вода

И накрая нещо изпитано. Потопете си краката в леген с гореща вода. По този начин се подпомага циркулирането на кръвта нагоре и за кратко време симптомите се облекчават.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани