Да прEменим дома си за Коледа

Да прEменим дома си за Коледа

29/11/2018 Off By djani

С наближаването на Коледа, всеки го обхваща някаква „треска”. Някои хора се вълнуват какво ще има на трапезата, други какво ще облекат, трети какви подаръци да купят, а едни други като мен, се вълнуват от всички аспекти на празника, но в момента декорирането на дома е на преден план. В тази статия се опитах да събера интересни идеи за коледен интериор, създадени от прости материали, но изглеждащи ефектно.

Ако толкова, нямате време да ги изработите сами, винаги може да ги намерите и готови, но удоволствието едва ли може да се сравни. Като начало, изберете в какви цветове ще решите украсата. Колко и къде ще има блестящи елементи, дребни декорации и т.н.

В изработката може да се включи цялото семейство.

Да започнем от входната врата. Хубаво е декорацията на вратата да съдържа някакъв коледен елемент. В случая изработката е от зелени иглолистни стръкове и вплетени клонки шипка. Непременно шишарки. Добрата атмосфера ще ви посреща още от прага. Гостите ви също впрочем.

 

В този вариант, шишарките са оцветени в бяло и цялата конструкция е олекотена. Формите със сърчица ще пръскат доза обич още от вратата.

 

Ако живеете в къща с двор, би било готино да украсите и оградата. Тя целогодишно ви служи, защо пък на Коледа да не ѝ отдадете малко внимание?!?

 

Светлина по прозорците. Ако знаете колко време след като смъкна украсата, ми липсват светлинките… Изберете такива по ваш вкус като цвят, форма и размери и осветете „очите на дома си”.

 

Масата. Тя е кралицата на вечерта. Преди да сервирате кулинарни изкушения на нея, отдайте ѝ дължимото и я украсете празнично, с различни и задължителни детайли. Например свещи, зеленина, красиви салфетки от плат, зелени клонки. Интересна идея е да натрупате елементи в празен, прозрачен съд, който да поставите на масата.

 

Тази домакиня доказва, че ако човек има вкус, и черното може да „свети”.

 

Тази идея е за тези сред вас, с чувство за хумор. Обуйте краката на помощната или холната масичка в свежи коледни чорапки. Ако на сутринта е заминала нанякъде, не отговарям…

Ето и две свежи идеи за декорация на стълбището у дома. Едната е класическа и елегантна, другата весела и по детински закачлива. И двете изглеждат приказно, съвсем в духа на Коледа.

Снежен човек вътре в дома. Оригинално и никога няма да се разтопи…

Декорирани, оцветени буркани. Съдържанието зависи единствено и само от вашето въображение.

Дребни, декоративни елементи, които може да се окачат лесно навсякъде.

Коледни елементи за детската стая:

– Например оригинален часовник изработен от вас, който отброява дните до Коледа. Ще споделите нарастващото вълнение заедно с децата и те ще се чувстват съпричастни с подготовката.

 

– Симпатично коледно коте със звезда и сърчице. Нестандартен символ, но май не се сещам за малко дете, което не би се зарадвало на това.

 

 

–                                                          Тумбести текстилни елени

 

– Декорирани , прозрачни буркани, пълни с шоколадови лакомства. Сега като се замисля, по-добре дръжте тези буркани в кухнята под око.

 

Този сет е за домакините, които надминават дори себе си по усилия. Тези, които леко предОбрят ситуацията. Но кой е казал, че Коледа има мярка?!? Честно – Обожавам коледният кич, но тези жени май са се постарали повече. Ето няколко предложения, за тези, които искат всичко да е изпипано:

– Тези дни, дори чашите за кафе ухаят на Коледа…

– Пердетата и завивките също са в синхрон с празника;

A  прозoрците едва удържат тежката си премяна.

 

За десерт – почти истински, „летящи елени”… не знам какво обясняват на децата си, но знам, че изглежда …ъ-ъ- …футуристично.

И в края на статията, искам да ви обърна внимание на следното – ако сте сред късметлиите на този свят, които тези дни се вълнуват именно от изброените неща свързани с Коледа, и имаме топъл дом, близки хора и свободна родина, нека си припомним какви щастливци сме. Нека да посрещнем настъпващите празници с доза благодарност и светлина и дано дойдат по-добри дни за страната ни.

Айде, зън–зън-зън… идват празниците, идвааат…

източник снимки: Google, Pinterest

автор: Тезджан Ферад – Джани