Да се научим на щастие във Финландия

Да се научим на щастие във Финландия

09/09/2019 Off By nina

Мечтите се сбъдват!

За втора поредна година Финландия беше обявена за най-щастливата страна в света. Затова тя предлага на чужденците безплатна ваканция, която ще ги научи на щастие.

Първо, нека да видим защо Финландия е най-щастливата страна?

Световният ден на щастието се отбелязва на 20 март. А ООН в негова чест ежегодно в продължение на 7 години вече определя най-щастливата страна. Такива параметри като свобода на избор на живот, БВП на глава от населението, доход, продължителност на живота, социална подкрепа и щедрост се вземат предвид.

Може би за много Финландия е мрачна страна със суров климат. Но, както виждаме, това не се отразява на живота на местното население.

Специален проект

Инициативата за прекарване на безплатна ваканция във Финландия се нарича Rent a Finn. Целта й е да насърчи хората от цял ​​свят да прекарат три дни през лятото в тази страна, така че да могат да разберат начина на живот, да си починат, да се научат на спокойствие и пълно щастие. Желаещите могат да се регистрират в програмата до 14 април.

Ръководства за щастие

Цената на проекта беше поета от Националния съвет за туризъм на Финландия. Туристите се настаняват в къщи, в които живеят хора. Има осем водачи.

Участниците могат също да посетят осем села във Финландия. Там пекат месо, събират къпини, ходят на лов или играят традиционни финландски игри.

Каква е тайната на финландското щастие?

Докато целият свят отива на терапия, финландците си обуват гумени ботуши и отиват в гората.

Финландците са убедени, че тяхното щастие се крие в това, че добре съжителстват с природата.

Избор на участници

За да участвате в програмата, трябва да изпратите кратко видео (максимум 3 минути), за да наемете финландец. Заинтересованите трябва да опишат връзката си с природата и да обяснят намеренията си при посещение на скандинавска страна, както и да попълнят формуляр в сайта.

Голяма е вероятността някои туристи да решат да останат в тази страна за по-дълга ваканция. Но, в такъв случай, ще трябва да поемат допълнителни разходи. Организацията плаща само за 3 дни почивка.

Ако се интересувате, можете да следите Instagram на Националния съвет за туризъм и да следите техните новини. Не се знае дали подобен проект ще бъде осъществен в бъдеще. Но ще имате възможността да видите снимки на красотите на тази страна и да разберете защо хората там са толкова щастливи.

Превод – Нина Жишева