Дебеланкото – мъж не за изхвърляне

Дебеланкото – мъж не за изхвърляне

06/02/2019 Off By nina

Наднорменото тегло може да предизвика редица здравословни проблеми за хората, включително сърдечни заболявания, диабет и увеличаване на шансовете децата им също да бъдат със затлъстяване. За щастие на хетеросексуалните момчета обаче, жените са склонни изненадващо да прощават недостатъците на мъжкото тяло. Може би защото имат по-малко неврони в зрителните кори на мозъците си. Има достатъчно доказателства, че жените предпочитат мъж с малко повече месце, което да гушкат.

Ние не предлагаме мъже да треперят над всяко килограмче, за да подобрят любовния си живот – жените не могат да ви предпазят от диабет, така че най-добре върнете тази бисквитка в буркана. Но следващите научни обяснения защо жените харесват мечовците трябва най-малкото да повишат самочувствието на големите момчета.

Ролята на еволюцията

„Онези, които могат лесно да съхраняват мазнините, са имали еволюционно предимство в суровата среда на ранните ловци и събирачи“, пише Гарабед Еконян от Медицинския колеж в Бейлор през 2006 г. „Тази способност може би прави разликата между живота и смъртта.“ Наистина, в ранната човешка история тежестта е била символ на статута – това е означавало, че са налице ресурсите за оцеляването, както и за споделянето със съпруга. Въпреки че е по-вероятно съвременните жени да бъдат привлечени от пари, отколкото от храна, старите навици умират трудно. „Възможно е, пише Екноян, че следи от това инстинктивно привличане към тлъстините все още да е силно, дори когато не идват с мезонет.“

Дебелите мъже са по-добри в любовта

Според проучване на 2,544 британски жени дебеланковците са по-добри в леглото (и не само защото понякога носят закуски!). Тридесет и осем процента съобщават, че мъжете с наднормено тегло са по-добри любовници. Не е съвсем ясно защо допълнителната възглавница подобрява любовните заигравки, но изследванията показват, че издръжливостта може да има нещо общо с това. Мъжете със забележими гърди и по-високи ИТМ издържат със 7,3 минути по-дълго в леглото, отколкото по-слабите мъже, установи проучване от 2010 г., проведено от Международното списание за изследване на импотентността. А това са седемте минути, които не трябва да прекарвате във фитнеса.

Всеки се доверява на Мечо

Според изследванията на Университета на Мисури хората смятат, че по-пълните мъже са по-надеждни от слабите. Това обяснява защо жените са привлечени от дебелите мъже като цяло – всеки иска да бъде с някой, на когото имат доверие.

Всички дебеланковци са забавни… нали?

Има много доказателства, че жените са по-привлечени от мъжете, които могат да ги накарат да се смеят. Макар че всички дебели мъже не са задължително смешни, поп културата е социализирала повечето хора да вярват, че са, докато не се докаже противното. Това оставя на мъжете с наднормено тегло избора или да тренират, за да отслабнат или просто да си поддържат теглото. Не разочаровайте дамите.

Всеки изглежда слаб край дебеланкото

Нека си го кажем – на всяко едно проучване, в което се казва, че мъжете не се оценяват според телосложението им, съществуват поне още десетина, които направо разкостват жените за всеки допълнителен килограм. Така че партньорството с човек, който не е обсебен от тялото си, може да накара жената да се чувства по-сигурна и с по-широка талия. Към това, разбира се, задължително трябва да добавим и уютната, мека и топла прегръдка на един добър Мечо.

Превод от английски – Нина Жишева