Джакузи в средата на Рая

Джакузи в средата на Рая

19/01/2019 Off By djani

Има места, които само като ги видя на снимка и моментално забравям за ежедневните си задачи, и се потапям в едни отвлечени блянове за едно друго време и обстоятелства, в които ще имам възможност да стигна, за да видя на живо този рай. Пожелавам на всеки един да има тази възможност. Ето едно от тези места. Готови ли сте? Да започваме.

Saturnia, от италиански: е балнеологичен град в Тоскана в северно-централна Италия, който е обитаван от древни времена. Това е Frazione на Комуне на Манчиано, в провинция Гросето. Известен е със СПА центъра, който му дава името си.

Сатурния носи името си от римския бог Сатурн. Легендата разказва, че той се е уморил от постоянните човешки войни и изпратил гръмотевица на земята, която създала вълшебен извор на топла серниста вода, която би успокоила човечеството

( Ако някой знае някаква подобна молитва на италиански с българска транскрипция, моля да ми я изпрати, че и аз се уморих от нашите глупости)

Terme di  Saturnia са група от буйни геотермални извори, разположени в община Manciano, само на няколко километра от село Сатурния, Италия. Термалните води на Сатурния имат серия от каскади на 37 °, където природата формира десетки красиви басейни на различни нива.
Горещата вода извира от вулканичен кратер от дълбоко в земята с невероятна скорост от 800 галона в секунда и след това тече по естествен поток до капка като водопад, известен като Cascate del Mulino.

Местните жители в тази област смятат, че Cascate del Mulino са най-добре пазената им тайна. Среща се със стара мелница и след това образува поредица от естествени басейни от травертин, издълбани през вековете. Потопени в живописния тоскански пейзаж, малките басейни са пълни с по-малки водопади, които преминават от един басейн в друг.

Известността на този регион датира от преди римската епоха и дори е била използвана от римски благородници. Сърдечната изворна вода, при температура от 37,5° C през цялата година, се счита, че има ползи за здравето, предлагайки релаксация и благополучие чрез потапяне.

Natural spa with waterfalls in Tuscany, Italy.

Повечето туристи се наслаждават на една и съща вода в световно известния спа комплекс надолу по пътя, седнали в изкуствен басейн, напълно непознат на тези естествено издълбани кладенци, които изглеждат като джакузи в средата на Рая.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани