Другите умения на пастата за зъби

Другите умения на пастата за зъби

01/05/2019 Off By djani

Основното предназначение на пастата за зъби е ясно, но днес ще разгледаме и за алтернативните начини да я използваме. Може би вие сте запознати с някои от тях…?!?

Облекчава дразненето от ухапвания от насекоми, порязвания и мехури.


Тези кожни раздразнения,  сами по себе си не са много опасни, а сърбящи.

Успокоява болката от изгаряне.

Всъщност, ако поставите определено количество паста за зъби на малки изгаряния, които не представляват отворена рана, тя много скоро ще осигури временно облекчение.


Позволява ви да скриете несъвършенствата на кожата

Искате ли да ускорите процеса на оздравяване на увредената кожа, след като отстраните акне на лицето си?!? Нанесете зъбна паста върху повредената зона. Това трябва да се направи преди лягане, а на сутринта просто да се измие с вода.

Някои дерматолози дори предлагат използването на паста за зъби като пилинг за лице.

За да бъдат ноктите ви здрави, чисти и блестящи, достатъчно е само да ги разтриете с четка за зъби с паста за зъби.

Помага да се отървете от корозивни миризми. Миризмите на чесън, риба, лук и някои други продукти са доста неприятни понякога. Ако сапунът не помага (и рядко помага в тези случаи), ще трябва малко време да разтриете дланите и пръстите на ръцете си с обикновена паста за зъби – това бързо ще ви отърве от неприятната миризма.

Премахва петна

Пастата за зъби може действително да се използва за премахване на упорити петна от дрехи и килими. Необходимо е пастата да се постави директно върху петното и да се разтрива интензивно, докато петното изчезне. След това просто изплакнете с вода.

Отстранява петна от цветни моливи и флокери върху боядисани стени.

Ако оставите детето си само за известно време в стаята, и след известно време сте намерили изкуство върху стените, което вашето дете нарисува, не бързайте да търсите подобна боя за стени. Вземете парче плат, намокрете го и внимателно разтрийте пастата за зъби в замърсените места по стените, докато чертежите изчезнат напълно.

Запознати твърдят, че диаманти се почистват успешно, но не се опитвайте да почиствате перлите по същия начин – това може да увреди деликатният им външен слой.

Премахва неприятната миризма от бебешки бутилки

Често се случва останките от млякото в бутилките за хранене на бебетата да се влошат и тогава е почти невъзможно да се отстрани тази неприятна миризма.

Почиства изгорените метални и чугунени повърхности

Ако все още използвате чугунен или метален тиган, вероятно ще срещнете проблем с почистването на тези кухненски прибори от сажди и ръжда.

Един от най-бързите и най-ефективните начини за почистване на такива тигани – е да се нанесе слой от паста за зъби и да се търка повърхността за блясък. Това е възможно поради факта, че съставът на пастата за зъби включва кварцови съединения, които са абразивен материал.

Искрено се надявам тези малки трикове да ви бъдат полезни. Замислете се, че бихте спестили пари, време и място за почистващи препарати благодарение на пастата за зъби.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани