Дълголетие? Мисия възможна?!?

Дълголетие? Мисия възможна?!?

17/11/2018 Off By djani

Една от вечните каузи и стремежи на човечеството е как да останем вечно млади?!?

Някои исторически фигури са успели: Например, първият римски император Октавиан Август достига  пределната за онова време възраст от 75 години. Микеланджело разбива всички рекорди, след като успява да отпразнува 88-ят си рожден ден. Няма признаци, че рискът от ранна смъртност слиза на  49 до 63 години.

Колкото и да не ми се вярва, въз основа на факта, че според прогнозите, в бъдеще време,  здравето на населението ще се подобри, се предвижда увеличаване на средната продължителност на живота при мъжете – около 90 години, а при жените – 94 години.

,,Стареенето е невероятен процес, който може да бъде контролиран“, казва Magalyaysh Gladyshev. В целия свят, хората живеят в спазването на традициите. До навършване на определена възраст, наречена ,,старост“, те имат добро настроение, чувство за общност и това, което е изключително важно в напреднала възраст, е реалното чувство за самооценка.

Този последен фактор, според Бътън, позволява на столетниците да се чувстват 30 години по-млади.

Един от най-добрите съюзници в битката ви с времето е Чистата вода. Седем чаши вода на ден, ще ви помогнат да поддържате нормалното циркулиране на кръвта в кръвоносните съдове и активната работа на органите. Също така, билковите чайове  също са много полезни за метаболизма. Важен елемент при самото хранене е човек да изпита ситост до 80%.и да не се преяжда. Специалистите съветват, че най-правилно е да се храним по малко и често.  Но това не означава ,че трябва да останете гладни.  Има много  храни, които  могат да ви заситят без да натоварват организма ви. Например- фибри, храни с ниско калорично съдържание, супа в началото на  храненето. Консумацията на плодове и зеленчуци е ключът към по-дълъг и по-здравословен живот.

Доброто образование и тренирането на мозъка, правят един човек  по-здрав и му дават още няколко години живот.Това се дължи на фактът, че на човек с постоянна жажда за знание, мозъка работи по-добре и по-късно остарява, което разбира се, засяга цялото тяло.

Тези, които имат домашен любимец в къщата, са доказано по-здрави от останалите.Те имат по-силни нерви, сърцето им работи по-равномерно.

В допълнение, кучетата трябва да ходят редовно, а това е доста спорт и за стопанина. Самият престой на чист въздух има благоприятен ефект върху човешкото здраве.

Знам, че всичко това е пожелателно. Но това, което зависи от нас може да се спазва. Ако разбира се искате да сте по-дълго на тази планета и да сте полезни за околните…

източник снимка: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани