Един перфектен ден във Вашингтон

Един перфектен ден във Вашингтон

04/04/2019 Off By martha

Вашингтон е препълнен с паркове и зелени площи, които прави пролетта сезона за туристите. Известните японски черешови дървета винаги получават много внимания. Там лятото може да бъде брутално горещо и влажно, но високите температури водят до ниски цени на хотелите и намаляват тълпите около популярните атракции.

През 1912 г. кметът на Токио Юкио Озаки подарил на града 3000 цъфтящи черешови дървета. Скоро след това се провел фестивал в чест на добрите отношения между Япония и САЩ. Специални събития се провеждат в продължение на четири седмици, включително фестивал на хвърчилото, парад и фойерверки.


Вече повече от 30 години Историческата асоциация на Белия дом ежегодно издава официален коледен орнамент в Белия дом. Настоящите и предходните години орнаментите се продават в магазини за подаръци из целия град. Това помага за финансирането на мебели и произведения на изкуството за Белия дом, обучава обществеността за историята на тази велика сграда и съдейства за запазването на историческите стаи.

Метро системата на Вашингтон обхваща значителна част от града и близките му предградия, което улеснява пътуването до основните забележителности, както и до по-достъпните хотели. Във вътрешността, Capital Bikeshare е услугата за споделяне на велосипеди в града, достъпни за използване в столичния район. Цените за наем са много достъпни, като и цените за еднократно пътуване или 24-часовите пропуски.

Снимките на паметникът на Вашингтон от стълбите на Мемориала на Линкълн са класика. За допълнителен охарактерен фактор, отидете там на изгрев слънце, застанете зад колоните и се придвижете наляво или надясно от центъра. Слънцето изгрява над Капитолия, паметникът на Вашингтон точно между “рамките” на кулоните.

Автор: Мартина С. Попова