Жестока статия

Жестока статия

06/10/2018 Off By djani

 

Тази статия е жестока, да.

Не в смисъла на яка, пичове. Буквално жестока. В нея има кадри, които не са за хора със слаби сърца и нерви. Те са за дебилите, които си изхвърлят боклуците НАВСЯКЪДЕ. Някои от изображенията са измислени специално за да се обърне внимание на този вече набъбнал до застрашителни размери световен проблем, а някои са си съвсем реалистични снимки.

„Само, защото не ги виждаш, не означава, че ги няма”

– крещи текстът на снимката. Силно препоръчително е да започне да ви “пука” , “дреме” и да ви интересуват нещата, които принципно не са пред очите ви!!! Крайно време е нещо да се промени. Най-добре, като начало – манталитетът ни!

 

 

 

И не, няма да цитирам статистики в цифри, защото ми се плаче от тази статистика.

След като видите изображенията, сами преценете.

Да, това е само  “върха на айсберга”…Помните ли Титаник?!?

Потъна заради неглижиране на проблема. Аз не искам да се “удавя” в отпадъци, не искам да гледам трупове на животни, не искам да виждам как океана отчаяно се опитва да ни ги върне. Вие искате ли?

 

 

Не е ли време да се събудим и да променим нещо?!?

Например започвайки от себе си. Не ви призовавам за световна революция в момента. От личен опит знам, че има ли 5-ма българи на едно място вече има два сформирани лагера…! Пак от опит- аз самата, в един период, в който живеех в чужбина събирах боклука разделно. Заради глобите, заради приетото от всички правило, заради регламента!!! Разделното събиране, поне улеснява в известна степен рециклирането на отпадъците, а интернет прелива от информация къде, колко, как…Спрете да цъкате за около 5 минути в социалната мрежа и почетете малко статистика.

Ще цитирам само едно единствено изречение.

Всяка година, в световният океан се изхвърлят 8 МИЛИОНА ТОНА ПЛАСТМАСОВИ ОТПАДЪЦИ.

Колко малко тежи една бутилка, а какъв е крайният резултат, нали?!?

Изобщо можете ли да визиаулизирате 8 милиона тона пластмаса. Аз май мога. НЕ ИСКАМ!!!

 

Когато някой цапа и руши съзнателно ме изпълва агресия!!! Що за завършен дебил си да изядеш, изпиеш нещо и просто да зарежеш отпадъка…Пресен случай от днес. Прилагам документална снимка, онагледяваща реална ситуация в трамвая. Вляво от почти 5 годишният ми син, който все още не говори, но изучава света чрез докосване и пипа всичко в трамвая има една чашка. Той  насочи вниманието ми към тази чашка там…Някой открива ли някаква НОРМАЛНА човешка логика в това да си изпиеш кафето и да зарежеш чашата в трамвая, защото аз…НЕ!!!!

 

Предполагам ,че има много други като мен, които почиствайки чантата си намират дузина събрани отпадъци под надслов – „прибирам го в чантата/ джоба, докато намеря кош” и после го забравят  там. Но тази статия не е за тези хора. Нито за онези, които запретват ръкави да изчистят страната за 1 ден…Ако бях супермен, може би щях да успея, но дали правя услуга на хората, които замърсяват…едва ли. Нещо като да давам пари на здрав, прав човек…дали някога ще се мотивира да поработи малко за разнообразие, а?!?

Мисълта ми е за отпадъците. Не замърсявайте хора. Наистина. Планетата си е наша. Все още. Грижете се за с нея с мисъл и обич за утрешният ден. Ние сме преходни, но земята е И на тези след нас.

 

 

 

Ако някога сте защипвали устните си с най-обикновена щипка за пране, може би може да придобиете представа за поне малка част от болката , която е изпитало птичето. Айде сега да си представим ,че се храните без ръце и някаква щипка, захвърлена от огромни великани ви се закача на устните… Стига бе, на фона на толкова много кампании , чрез които се събират пластмасови капачки с благотворителна цел, някой все още ли има хора, които ги изхвърлят?!?

Срамота е нежна дума….Това си е дебилизъм.

 

 

 

Ако някой си мисли, че горкото животно си играе на аниматорски игри, не е вярноооо!!!

 

 

И това НЕ Е извратена рецепта за пълнен заек.

Ако след тези изображения нищо не трепна във вас, не се замислихте, разчувствахте, то аз имам чудесно предложение за вас. Купете си едносочен билет до някой лагер на крайни фундаментални организации и ги помолете да се включите в следващият летен лагер за обучение на ненужни никому хора. Ще ви спестя усилията и ще ви го кажа накратко- идете се гръмнете някъде!

Самосиндикално. Тихо и завинаги.

снимки: Google и Господ виждат всичко

aвтор: Тезджан Ферад- Джани