Живописният японски град Ито

Живописният японски град Ито

09/10/2018 Off By ivo

Ито, на около два часа с влак от Токио, е град който се намира в западната част на залива Сагами в префектура Шизуока, отдавна известен с изобилността на своите онсени (горещи извори) и спиращи дъха крайбрежни гледки.

Благодарение на близостта си до морето, там през началото 1600 г. шогунът Токугава разпорежда на английския навигатор Уилям Адамс да построи първите японски плавателни кораби в западен стил. Тази задача очевидно приляга на Адамс, защото неговата корабостроителна мощ впечатлява шогуна толкова много, че му бива дадена титлата на знаменосец, което го превръща в един от първите самураи с чуждестранен произход в страната.

С богатата си история, и относително лесният достъп от Токио, както и изобилието от горещи извори, Ито е идеалното място за отдих, което човек може да посети за избавяне от шумните туристически мегаполиси. Неговото население от малко под седемдесет хиляди души го прави идеален компромис между градска среда и изобилна природа, сред която всеки може да почувства уединение и спокойствие.

Намирайки се само на около 15 километра южно от станция Ито, брегова линия предлага изглед към заобикалящия полуостров Изу и може да се достигне с автобус или в идеален случай чрез пътуване с влакове, които се движат по тази линия, и се наричат известните Черни кораби на Комодор Пери – които акостират в днешната Йокосука, префектура Канагава.

Там се предлагат разнообразни туристически дейности като походи по неактивния вулкан Оумурояма, разходки по плажа, посещаване на горещи извори и изобилна природа, също не е за изпускане докосването до местната кухня в разнообразните ресторанти.

Това прави Ито не само необикновено живописно и приветливо място, но въпреки географското си разположение в близост до Токио, той дава усещане за отдалеченост от забързания свят, като това ви позволява да забравите всички грижи от натовареното ежедневие.