За ползите от стайни растения

За ползите от стайни растения

02/04/2019 Off By djani

Вярва се, че растенията имат енергия, способна да привлече щастие, късмет, богатство в къщата и подобен подарък за приятели би било много добро решение. Стига да сте убедени, че човекът може да се справи с отглеждането на цветето, а няма да го унищожи без да иска.

Някои растения могат да направят собственика си щастлив, а други – напротив, да му действат така сякаш му изцеждат жизнените сокове. Смята се, че ако на човек се дават цветя в саксия (особено, когато има няколко), те започват да действат като талисмани. В същото време те предпазват от увреждане както човека, така и къщата, в която живее.

Вярва се, че ако растението внезапно изсъхне (макар и наведнъж), то това е знак, че е отнело негативната енергия от собственика и къщата.

Цветето се нуждае от внимание, така че не е нужно да давате трудни за грижа цветя на заети хора. Този подарък ще се хареса на повечето жени, те са по природа готови да се грижат за всичко наоколо. Принципно, по-добре е да се даде растение в цъфтяща форма, това ще увеличи ефекта на подаръка.

Изключение правят малките и редки кълнове, които сами по себе си имат висока стойност. Поверието гласи, че лицето, за което е предназначен подаръка, трябва да даде фиктивна сума като откуп. Най-добре е да се постави в джоба на дарителя. Цветята трябва да се избират според знака на зодиака. Такъв подарък ще донесе само положителна енергия в къщата на рожденика.

Ако следвате тези прости правила, цветята на закрито, ще донесат радост в дома ви, добро настроение и като цяло ще подобрят атмосферата.

Живото цвете в саксия е символ на продължаване на живота, растежа, енергията и развитието. Това е чудесен подарък за всеки човек по всяко време. Освен това, ако дадете растение от сърце, то ще донесе на новия собственик само щастие, просперитет и късмет.

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани