Зимата в Хокайдо

Зимата в Хокайдо

09/10/2018 Off By ivo

Хокайдо е втория по големина японски остров и е най-голямата северна префектура на страната, която изобилства от красиви места, на които можете да се насладите през зимата.

Снежния фестивал в Сапоро

Това е голямо зимно събитие, провеждано всяка година в град Сапоро, то е домакин на повече от 2 милиона посетители, както японски, така и чуждестранни. То дава възможност на зрителите да се насладят на разнообразни снежни скулптури, намиращи се в парк Одори. Всички скулптури са осветени от залез до десет часа вечерта и предоставят възможност на посетителите да се потопят в тайнствената разлика в атмосферата между деня и нощта. Екипи от Япония, както и от останалата част от света, участват в международният конкурс за снежни статуи, които могат да бъдат определени дори като форма на изкуство поради тяхната изящност и финес. Това е едно от събитията в Хокайдо което не бива да се пропуска.

Планина Хакодате

Това е гледка от върха на Хакодате, която се смята за една от една от най-живописните планини в световен мащаб, поради прекрасната си нощна гледка. Красотата на зимната нощна гледка от върха се допълва с отражението на светлината от нощните светлини върху снега, което придава невероятен ефект на града. Друг аспект на зашеметяващия пейзаж може да бъде видян, чрез изкачване с лифт до върха на планината.

Зоопарк Асахияма

В зоологическата градина могат да се видят много животни, които стават по-активни през зимните месеци. Тя се гордее с факта, че има най-голям брой посетители в цяла Япония. Най-доброто развлечение в Асахияма през зимния сезон е приблизително 500-метровия поход на пингвините, който продължава приблизително половин час и посетителите могат да го наблюдават от близо. Също така, могат да бъдат видени други животни като полярни мечки и тюлени. Това е популярно място за всички, от деца до възрастни.

Синьото Езеро

Синьото Езеро, известно още като „Синьо Биеи“, което идва от името на района, в който се намира. Това изкуствено създадено езеро е популярно място поради забележителната си кобалтово синя вода. През зимните вечери езерото е осветено, за да могат посетителите наистина да се насладят на забележителната и мистериозна атмосфера, която не е така забележима денем. Въпреки че единствения лъч на светлина е в средата на езерото, то той се разлива по повърхността на езерото, разкривайки зашеметяващия лед.