Извънземно ДНК на египетски фараон

Извънземно ДНК на египетски фараон

28/01/2019 Off By martha

Ехнатон е египетски фараон от VIII династия, баща на най-известната антична личност – Тутанкамон. Той бил наречен краля еретик поради драстичните мерки, които древните египтяни взели за да премахнат неговото съществуване от лицето на земята. Поради тази причина имаме много малко информация за него.

Това, което реално знаем за него би ви накарало да се замислите.

Както всички останали фараони, той е решил да бъде изобразяват по начина, по който наистина е изглеждал. Това само по себе си повдига доста въпроси. От издълженото му лице, до непропорционалното му тяло, повечето негови изображения приличат на карикатури. Причината заради която той бил заличен от историята е, че по някаква причина той се отрекъл от египетските богове и провъзгласил нов, до това време непознат бог на слънцето като всеобщото божество на вселената. Всичко свързано с този фараон е някак си различно, дори неговото ДНК.

7 годишно проучване свързано с изучаването на ДНК-то на неколцина древни египетски фараони, достигнали от озадачаващи резултати. 8 от пробите на фараоните били напълно нормални, но деветият, взет от гробът, който много смятат, че е на фараон Ехнатон, бил различен. Използвали са тъкан от главата както и частица кост, но резултатите били еднакви. ДНК-то показва, че Ехнатон е има страни мутации, най-очевидната от тези е уголемена мозъчна кухина, вероятно е по-голям мозък. ДНК-то показва белези на „модификация“. Самият череп е доста по-различен от други намирани от този период. Скелетната и черепна структура са два пъти по-плътни и по-здрави от тези на модерният човек.

Много от доказателствата представени от проучването, показват, че Ехнатон е имал сравнително по-различна генетика от останалите хора по това време, но дори и днес. Възможно ли е да е била рядка генетична мутация или отвъдни сили са замесени. Защо и как все още остава мистерия.

Автор: Мартина С. Попова