Изневеряваме… Защо го правим?

Изневеряваме… Защо го правим?

30/03/2019 Off By nina

Любовните афери са по-често срещани, отколкото бихме искали да мислим – всеки един от всеки пет британски възрастни признава, че най-малко веднъж е изневерил на партньора си.

Защо тогава хората изневеряват и могат ли някога да се променят? Говорихме с трима експерти по взаимоотношенията, за да разберем тази непочтена постъпка.

Според експерта по взаимоотношенията Мишел Роуз, има редица причини, поради които мъжете и жените избират да се отдалечават от дома си, като една наистина сериозна причина е, че се опитват да унищожат онова, на което не държат.

Страхът от любовта

“Ако хората имат убеждението, че не са истински достойни, че не са достатъчни, тогава ще унищожат връзката, защото ние винаги съответстваме на вярванията и на идентичността си,” каза тя за Yahoo Lifestyle. – Колкото повече се приближават към любовта, толкова по-вероятно е да направят нещо лудо и да я унищожат, ако всъщност не вярват, че я имат. Въпреки че външно я получават, ще я унищожат. “

Мишел вярва, че любовта е един от най-големите страхове на човешката раса, защото тя е отражение на това, което наистина сме.

„Енергията на любовта е толкова непозната за много хора, че когато започнат да се задълбочават, я съсипват. Защото могат да се справят само с повърхностното.“ – каза тя.

От друга страна, експертът по отношение на връзките Луан Уорд твърди, че хората могат да бъдат пристрастени към любовта и секса и нямат представа, че техните действия оставят следи от разрушение и разбити сърца след себе си.

Тя казва, че не всички хора, които мамят, ще станат повторни нарушители, но има определени типове личности с определени черти, които са по-склонни да мамят.

Възможно е измамниците да се опитват да намерят част от себе си и тя казва, че тяхната измама „често няма нищо общо с факта, че не обичат вече своя партньор“.

Как да забележим измамника

Луан казва, че хората често са искрено шокирани и  съсипани, когато открият, че техният партньор вече им е изневерил, въпреки че в много случаи е имало редица ключови признаци, които те просто не са успели да видят.

Divorce evidence, inspecting incriminating prints and infidelity concept with a woman holding and looking at a shirt of her unfaithful cheating husband with red kiss lipstick marks

Тя препоръчва да се търсят признаци на „промяна в поведението, като например, че партньорът ви остава на работа до по-късно от по-често, отколкото преди; когато се подновява интересът им към външния им вид; необяснима и потайна социална медийна дейност или друга нова и различна дейност. Всичко това трябва да задейства радара ви.“

„Повечето хора ще имат вътрешно усещане, че нещата не са същите и могат да попитат партньора си за подозренията си“, каза тя.

Интересното е, че тя казва, че когато мъжът изневерява, това не намалява любовта му към партньорката, но когато жената се отклонява, обикновено означава, че тя вече е емоционално отдалечена в отношенията си.

Мишел Роуз твърди, че мъжът все още може да бъде отдаден на тази жена, но ако тя не задоволи нуждите му, той ще търси другаде.

Експертът по човешките взаимоотношения, Джейд Сийшел, е съгласна, че „манталитетът на мъжа относно изневярата обикновено е, че “животът е кратък” и че “мъжете не са биологично програмирани да бъдат верни и заслужават разнообразие в любовта и живота”. Докато една жена, която мами „се чувства отегчена и самотна в отношения, се нуждае от внимание, привързаност и утвърждаване и не иска повече своя съпруг/приятел.“

Можем ли отново да имаме доверие на измамник?

Когато става въпрос за повторно нарушение, Джейд Сийшел твърди, че мъжете, които са излъгали поради изкушението, няма вероятност да извършат повторно нарушение, но човек, който активно е отишъл на лов за афери, вероятно ще го направи отново.

Тя твърди, че жените-измамници обикновено повтарят изневярата си, защото „сексуалността на жените е контекстуална – жена с високо сексуално влечение може да бъде възбудена много лесно и много често“.

Добрата новина е, че „много връзки могат да се възстановят от изневярата и да станат по-силни и по-свързани“ – твърди тя.

Превод от английски – Нина Жишева