Изненада за изненадващи гости

Изненада за изненадващи гости

20/01/2019 Off By djani

Всяка домакиня поне веднъж е била изненадвана от неканени гости.

Днес ще ви предложа рецепта лесна като детска игра, вкусна като най-тайните ви желания и трайна като нелечимо акне на тийнеджър.

Майка ми е жена, която обожава да изненадава своите гости, но от нея знам, че е добре във фризера винаги да присъства този невероятен сладкиш с атрактивна визия и великолепен вкус.

Продуктите, които са ви необходими за това руло са:

2 пакета крехки чаени бисквити, които се ронят лесно.

1 водна чаша прясно мляко

3-4 супени лъжици какао

100г. гр. натурален шоколад

125г. гр. Краве масло или маргарин

3-4 супени лъжици захар според вашия вкус (или мед)

1 чаша смлени орехи.

Начин на приготвяне:

В широк съд (тава или купа) начупете бисквитите на дребни парчета. Отделно разтопете натуралният шоколад с кравето масло на водна баня. Добавете прясното мляко и какаото и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете захарта и продължете да бъркате. Готовата и леко охладена смес се смесва с бисквитите. Всички продукти се разбъркват като внимаваме да запазим парченцата бисквити без да ги превръщаме в прахообразна маса. Това е важно за шареният мозаичен вид на рулото, което ще се получи. Към готовата смес се добавят смлените орехи и пак се бърка внимателно.

Майка ми изсипва половината смес върху хартия за печене, но може да използвате и прозрачно фолио, което да не се скъса при увиването на рулото. За разлика от стандартните рула, тази смес не се разстила като тесто, а се намачква и оформя във формата на желаното руло, след което се увива в хартията. Съхранява се във фризер.

През лятото е най-подходящо да се сервира с топка сладолед, защото консистенцията на рулото е суха и твърда.

През зимата може да го сервирате с топла напитка или плодове за обогатяване на вкуса. Както да го гарнирате с шам фъстък или да приготвите вкусна шоколадова заливка непосредствено преди сервиране. Ако ви се занимава, може да импровизирате с форми и сосове.

Рулото е бързо, атрактивно на вид и вкусно. Какво повече да очаквате от десерт, който ви спестява време и очарова всеки гост.

източник снимки: google (оф корс)

автор: Тезджан Ферад – Джани