Изумрудените плочи – тайните на миналото

Изумрудените плочи – тайните на миналото

02/01/2019 Off By martha

Древен Египет е пълен с озадачаващи мистерии. Непосилната задача на сглобяването на античността се оказва трудоемка за историците дори и днес. С времето и новите открития слоевете на вече познатото се разместват, понякога драстично. Легендата за изумрудените плочи е една от големите енигми от миналото на човечеството.

Повечето са чували за Атлантида. Легендарната цивилизация, която била унищожена и „погребана“ в дълбините на океана само за една нощ. Много спекулират дали наистина е съществувал тъй като все още не сме намерили останките. Но вече споменатите изумрудени плочи разказват шокираща история за събитията след унищожението на Атлантида.

Смята се, че древноегипетският бог Тот е създал тези плочи и ги скрил от хората, тъй като те съдържали познания за алхимия, като рецептата за създаването на философският камък. Само самото прераждане на Тот ще може да ги намери. Откритието на плочите било не в Египет, а в античен майски храм. Много са скептични за автентичността им. Плочите датират около 36,000 години пр. Хр., което е почти немислимо, а текстът изписан по тях е също толкова фантастичен.

След превод откриват, че на тях е изписана историята на богът Тот, как той е живял в Атлантида и преживял големият потоп. След унищожението на цивилизацията, той пропътувал до египетските земи където създал колония. Построил Хеопсовата пирамида в Гиза. В нея той влял знанията си и античните науки от Атлантида. Смята се, че оригиналните изумрудените плочи са скрити там. За няколко столетия той властвал над Египет. Египтяните се превърнали от варвари в елитна цивилизация с негова помощ.

Ако тези плочи на истински, това отваря огромна черна дупка в познанията ни за античността. Би пренаписало цялата ни история. Откривателят на плочите е починал през 1963г. и ни оставил с тази чудновата мистерия. Тази странна капсула на времето преобръща вярванията на много за какво наистина се е случило в древното ни минало. Наистина ли е имало потоп? Кои са хората живели преди него и дали Атлантида наистина е съществувала?

Автор: Мартина С. Попова