Икономичните суперхрани

Икономичните суперхрани

19/02/2019 Off By martha

Причината, поради която храни като карфиол и пчелен прашец се наричат ​​”суперхрани”, е защото те са богати на хранителни вещества. Тялото ви получава повече витамини и минерали от една малка порция. Макар да е вярно, че много от така наречените „суперхрани” могат да поддържат здравето, малцина могат да бъдат намерени на икономична цена. Ако знаете какво трябва да търсите, този процес става сравнително по-лесен и евтин.

Кокосово масло
Натуралното, нерафинирано кокосово масло се намира на рафтовете в повечето магазини. Тъй като е богато на мастни киселини следователно помага за отслабването, поддръжка на мозъка и здравата кожа, коса и нокти.

Органични ягоди
Ягодите определено са суперхрана. Малките, сочни плодове са богати на феноли като антоцианин и елагитанин – антиоксиданти, които защитават органите чрез защита на автозомните клетъчни мембрани. Препоръчва се закупуването на органични продукти, тъй като те са едни от най-силно пръсканите култури. Те са покрити с повече пестициди, някои от които са невротоксини и причиняващи рак.

Киноа
Това е пълноценен протеин, който се състои от всички основни аминокиселини. Освен това, киноа съдържа почти 2 пъти повече фибри от други зърна и е богато на желязо, магнезий, рибофлавин и манган. Тези хранителни вещества поддържат всичко – от кръвни клетки до метаболизъм и тъкани.

Банани
Бананите са едни от най-консумираните плодове в света. Те са с високо съдържание на калий и фибри, могат да предотвратят астма, високо кръвно налягане, диабет, проблеми с храносмилането и рак.

Хималайска сол
Хималайската розова сол, за разлика от трапезната, е богата на калций, магнезий, калий и желязо. Тези минерали помагат на организма да обработва натриев хлорид и спомагат за поддържането на здравословен баланс.

Спанак
Попай знае най-добре – спанакът е суперхрана! Простият, листен зеленчук е богат на калций, фолиева киселина, витамин К, витамин С, желязо, фибри и каротеноиди.

Не е нужно да харчите милиона, за да ядете здравословно и да живеете по-добър живот. Включете някои – или всички – от тези икономични суперхрани във вашата диета и наблюдавайте трансформацията на здравето.

Автор: Мартина С. Попова