Кажи ми какво вино пиеш, за да ти кажа кой си

Кажи ми какво вино пиеш, за да ти кажа кой си

27/05/2019 Off By nina

Червено или бяло? Сигурно това е много важен въпрос по време на фирменото парти, но се оказва, че в решението ви има нещо повече от това, което ще напълни чашата ви.

Според нови изследвания, виното, което пиете, може да каже много за вашата личност.

Проучването, проведено от One Poll, изследва разликите в чертите между тези, които отпиват червено вино в сравнение с хората, които предпочитат бялото.

Оказва се, че ако предпочитате последното, по-вероятно е да сте екстроверт, който е известен с това, че е любопитен, саркастичен и малко перфекционист. Също така е по-малко вероятно да сте човек, който е по-активен сутрин, както и да предпочитате котки вместо кучета.

Ами любителите на червеното вино?

За тях е по-вероятно да са ранни птици, които често са по-скоро любители на приключенията, скромни и организирани. Предпочитат кучетата пред котките и джаз музиката е един от любимите ви жанрове.

В допълнение към различията в личността, проучването разглежда и познанията на всяка група, когато става въпрос за вземане на проби от вино.

Например червените пиячи на вино се смятат за ценители и е по-вероятно да знаят как правилно да държат чаша. В допълнение към това, те знаят колко време е необходимо, за да се окисли виното, какви са „танините“ – естествено срещащо се вещество – които спомагат виното да има сух вкус.

В света на запознанствата, любителите на червени вина също са по-склонни да бъдат изключени, ако партньорът не знае много за напитката.

Междувременно, почитателите на бели вина са по-малко информирани, когато става въпрос за вземане на проби от добрите неща и не биха искали да харчат повече от 29 паунда за бутилка.

Проучването, което изследва 2000 американци на възраст над 21 години, открива, че средният респондент изпива най-малко четири чаши вино седмично. Докато любимото им място да пийнат по чаша, е у дома. Въпреки че 62% биха предпочели да не пият нищо на вечеря, ако това означава отваряне на нова бутилка.

Така че остава да проверите лично дали винените ви навици съвпадат с вашата личност?

Превод – Нина Жишева