Каква е тайната за отслабването, здравите кости и хубавата кожа?

Каква е тайната за отслабването, здравите кости и хубавата кожа?

18/05/2020 Off By trancer4o

Може би няма жена, а и мъж, които да не са си задавали въпроса: „Дали има начин да отслабна бързо, после да задържа тези килограми, кожата ми да не се сбръчка и увисне, а да стане още по-нежна и младежка задълго?”.

Ние всички сме много заети, но има някои малки корекции в храненето ни, които можем да направим и не изискват никакво усилие. А резултатът е, че отслабваме, кожата ни става красива и нежна, ставите ни здрави, косата лъскава, а ноктите ни нечупливи.

Няма тайни за добра визия и форма, няма вълшебни процедури и специални хапчета, които да ни спасят от собствения ни нездравословен начин на живот.

В правилното хранене е тайната за отслабването, здравето и красотата!

Ето кои са най-важните хранителни вещества, които трябва да присъстват в менюто ни ежедневно, за да бъдем слаби и красиви:

  1. Протеинът е ключът към поддържането на чиста мускулна маса, без мазнини.

Протеините са основният  строителен материал, от който са изградени клетките, тъканите и органите в човешкото тяло. Ежедневният им прием чрез храната е изключително важен, защото спомагат за растежа на мускулните влакна, помагат на клетките и тъканите да се регенерират и не му позволява да трупа мазнини.

Белтъчините от животински произход (най-общо: месо, яйца и млечни продукти) трябва да са 55% от дневния прием.

При затлъстяване и инсулинова резистентност, за да се изгради чиста мускулна маса, организмът има нужда от по-висок прием на протеин, отколкото обикновено.

Допълването на нуждите с протеин на прах може да бъде особено полезно решение за всички възрастни, които нямат възможност да поддържат високопротеиново хранене четири пъти на ден.

Как се определя дали един източник на протеин е качествен?

Суроватъчният протеин изолат на прах е златният стандарт, поради своята много висока концентрация и лесна усвоимост от организма. Изолат – означава, че количеството на протеина в една доза е 90 %, тоест в малко количество получавате огромна концентрация чист протеин, който има и по-силно действие. За сравнение, протеините, които не са изолат, а концентрат, са около 60 % в доза и имат примеси, като въглехидрати и други баластни вещества. 

В само 20-30 грама суроватъчен протеин изолат на прах се съдържа необходимата концентрация, която много бързо захранва всички клетки в организма и изгражда мускулните влакна. 

  • Фибрите – Друг важен хранителен елемент, с който отслабваме

Фибрите се наричат още влакнини или баластни вещества. Те присъстват единствено в растенията. В това число: плодове, зеленчуци, варива, ядки, пълнозърнести храни.
Фибрите оказват контрол на кръвната захар и холестерола, спомагат за по-доброто функциониране на перисталтиката на червата, създават задълго усещане за засищане и това е прекрасно, защото нямаме нужда да се храним постоянно, а същевременно метаболизмът ни работи много по-бързо. Задължително при по-висок прием на протеини се хапват големи количества фибри.

  • Колаген –  „светият граал на красотата”

 Неговият синтез в организма се свързва с младостта на кожата. Оказва се обаче, че той има влияние и върху червата, като подобрява тяхната функция, изглажда повърхността им, полезен е при язви и спомага за разграждането на протеините и мазнините в храната. С напредването на възрастта колагенът все по-малко се произвежда в телата ни. Ето защо е добре да си го набавяме като добавка. С помощта на колагена тялото ни остава здраво, а кожата ни млада.

  • Хиалуронова киселина – естествен източник на младост

В нашия организъм почти цялата хиалуронова киселина е в колагена. Благодарение на нея кожата ни изглежда мека, влажна и гладка. Освен това се счита и за естествено вещество, което помага при артритни и други изменения на ставите, като ги прави по-издръжливи, флексабилни, здрави и премахва болката. Явява се като смазочен материал на ставите.

  • Витамини и минерали

Добавете към тази палитра от вещества и витамини от група В, а също: С, D, Е, селен, магнезий, цинк и желязо и ще имате всичко необходимо, за да бъдете стройни, с красива кожа, коса, нокти и най-вече здрави!

Всички хранителни вещества, с които да отслабнем и да бъдем красиви и здрави в една мерителна лъжица!

Наистина не е лесно да си набавяме всичко това с всяко хранене, но можем да опитаме. Да хапваме ежедневно повече: овесени ядки, постно месо, яйца, плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни. А когато не сме си набавили полезните храни, можем да се заредим с изброените вещества под формата на хранителни добавки. Тук възниква въпросът: Колко кутийки ще трябва да наредим в шкафа си? За щастие, има идеална възможност да си набавите всичко това само чрез една опаковка и в една мерителна лъжица.

 В революционната хранителна добавка Fairy Whey ISO има всички изброени вещества, а тяхната чистота и концентрация са доказани с най-високите европейски сертификати и стандарти за производство. В сравнение с много от най-популярните протеини на пазара, които са с концентрация около 60-70 %, Fairy Whey ISO има цели 90 % протеин изолат. А добавеният комплекс от вещества, които допринасят за поддържане на нормалното състояние на ставите, костите, косата, ноктите и кожата, са необходими за здравето и красотата на всяка жена. В състава има вещества, които подпомагат обмяната на веществата и ускоряват на метаболизма.

С Fairy Whey ISO поддържате оптимално телесното си тегло; Осигурявате си добро храносмилане; Поддържате Вашия организъм в отлична кондиция; Осигурявате на организма си необходимите дневни дози витамини; микро- и макро- елементи; Поддържате нормалното състояние на вашите стави, кости, коса, нокти и кожа,необходими за здравето и красотата Ви.

Протеинът Fairy Whey ISO е създаден специално за жени със специализирана формула с превъзходен вкус на сладолед Страчатела (ванилия с шоколадови стърготини).

Автор: Силвия Чалъкова, Водещ и автор на предаването „Рефреш за здраве” и Фитнес инструктор