Какво им става на белите?!?

Какво им става на белите?!?

19/01/2019 Off By djani

Нали много е типично за нас да хейтим, плюем и оплакваме?!? Често се случва омразата ни да има цвят. Днес искам да задам един въпрос и дано някой от вас намери подходящ отговор. Или поне приблизително смислен.

Вече знаете, моите пътувания из градската джунгла, винаги са придружени от особени срещи с индивиди от неизвестен вид. В повечето случаи, ситуациите са смешни. Това, което ще ви разкажа сега, никак, ама никак не ми се струва смешно.

Пътувам си в метрото, преди броени дни. Права. Наблизо е седнало момче на видима възраст, максимум около 25 години. Бял. Предполагам българин, съдейки по антропологичните белези. Ако хората познаваха повече езикът на тялото си, може би щяха да внимават повече. Този не само, че не внимаваше, а си излъчваше откровена арогантност. Дори не искам да му измислям име от страх да не обидя някой свестен със същото име, но разбира се галено ще го наричам Ганьо, надявайки се да е прочел произведението с въпросният балкански герой. Седи си Ганьо, безцеремонно разкрачил и опънал крака, сякаш си е у дома на канапето в хола, а задните му части щедро са заели 2 седалки. Не, че е пълен… Ей така, за спорта. Демонстрира балкански непукизъм. Ганьо яде обелени орехи. Старателно обелва кожички, ципи или както и да се наричат вътрешните излишъци, и демонстративно ги пуска на пода на метрото.

Очевидно не бърза и очевидно иска да се сбие с някого, демонстрирайки подобно поведение. Нито съм му в категорията, нито на акъла, но признавам си доста трудно подтиснах порива да му задам фундаменталният за неговото съзнание въпрос: Защо аджаба, млад, бял мъж, хвърля отпадъци в общественият транспорт?!? Защото честно да ви кажа, не до гуша, а доста над горната ми устна ми е дошло от безпардонно самочувствие без покритие. И да не си помисли някой случайно, че на мен не ми се случва да ям в движение нещо или да храня детето. Разликата е, че ако падне дори трохичка, синът ми сам се навежда и я прибира. Е, прощавайте, ама ако дете с аутизъм осъзнава, че не е редно да цапа, какво е оправданието на намусените бели момчета, мразещи всички дошли, придошли, родени тук сега, преди и после, които цапат и рушат да правят същото?!? Какво ви изпива мозъците скъпи, бели момчета и момичета?!?

Стегнете се малко и се осъзнайте! Това е нашата държава, вие сте част от нашето общество. Предполага се, че белите трябва да са за пример, колкото и расистко да звучи, предполагам разбирате за какво говоря.

Ако се научим поне да пазим това, което е направено в полза на нашего величество гражданина, може би нещата ще се променят към по-добро. С една идея, само бе хора… Елементарно е. Не цапайте. Не рушете…Коя част от изреченията не схващате?!?

И ако на някой му се струва дребно, ще му припомня, че размерът и на най-голямата лавина, в началото вероятно е малка снежна топчица…

Източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани