Какво прави стражата на кралицата

Какво прави стражата на кралицата

26/02/2019 Off By martha

Елизабет II е най-дълго царуващият монарх не само в Англия, но в целия свят. От нейната коронация през 1952 година много неща са се променили в кралството. Англичаните не са толкова заинтригувани от кралското семейство като преди. Въпреки това, никой не се и опитва да ги премахне от власт.

Тогава какво прави стражата по цял ден?

Кралското семейство има денонощна защита. Ако кралицата реши да отиде някъде тя ще бъде последвана от цяла армада агенти и полиция. Но ние не говорим за тях, а за мъжете с големите шапки, който се обличат в черно и червено. Повечето са запознати с тях заради множеството снимки как те седят, без да мърдат цял ден. Въпреки че може да изглежда, че не правят нищо, те имат голяма роля в опазването на кралицата. Тази стража е част от домакинството. Голяма част от тях работят в Бъгинкамският дворец, където кралицата прекарва по-голямата част от времето си. Когато кралицата е там има поне 50 души, които обикалят и наблюдават през цялото време. Има различни рангове, на който всички са разделени, съответно с различни задължения. Ако посетите Бъкингамския дворец в правилният момент, може да видите смяната на стражата.

Тяхната работа може би звучи доста скучна, тъй като те просто седят или обикалят едно и също място за дълги периоди от време. Заповядано им е: „Не можеш да ядеш, спиш, пушиш, отпускаш, седиш или лежиш по време на задълженията ти.“ В период от 2 часа, всеки 10 мин те крачат напред и назад на мястото, на което са позиционирани. Ако по някаква причина някой реши да застане на пътя им, те ще получат предупреждение да се махнат от пътя на кралската стража. Ако не се отдръпнат, те са задължени да заплашат с оръжие. За да се избегнат злополуки с туристи, постовете им са преместени на места, до които туристите не могат да достигнат. Въпреки всичко, в повечето случаи оръжията не са заредени. Те ще имат заряд само в моменти на висока опасност за кралското семейство, но не и във всекидневието.

При всички положения, нормално е да си направите снимка с тях, но ако ги подразните бъдете сигурни, че те ще реагират.

Автор: Мартина С. Попова