Как вчерашната пържола да стане вкусна и днес

Как вчерашната пържола да стане вкусна и днес

27/03/2019 Off By nina

Пържолите, останали от снощи, изглеждат доста примамливо, нали? А хич не ви се иска да хвърлите такова вкусно месо! Как да си я притоплим, за да няма вкус на топла подметка? За щастие, имаме отговорите. Ето три прости метода, които просто трябва да опитате.

Метод 1: Поставете я в микровълновата фурна

Може да изглежда като странен избор, но ни чуйте! Ако нямате много време и трябва да притоплите пържола, микровълновата печка може да бъде начинът. Най-важното нещо, което трябва да знаете тук е, че този метод ще изсуши месото, освен ако не използвате един хитър малък трик!

Първо поставете пържолата в дълбока микровълнова чиния. След това (и точно това е трикът) полейте с някакъв сос или малко бульон. Това ще запази месото влажно и ще стане по-вкусно от всякога. Покрийте съда с пластмасов капак и поставете в микровълновата. Пригответе го на средна топлина (максималната температура ще изсуши пържолата ви за нула време) за време от 30 секунди, като обърнете месото. Обърнете пържолата няколко пъти за перфектния резултат! Вкусно и крехко!

Метод 2: Загрейте я във фурната

Това е чудесен начин да притоплиш пържола, ако имате време. Ще ви отнеме около 30 минути,  но вкусът на месото ще оправдае и време и труд.

Преди да започнете, трябва да включите фурната и да я поставите на около 120°С. След това вземете тава за печене и поставите здрава телена решетка в нея. (Това означава, че месото ще се готви и от двете страни!). Сложете пържолата върху решетката. Когато фурната се загрее, сложете тавата. Трябва да оставите пържолите да се готвят за около 20-30 минути, като ги проверявате редовно. Последното нещо, което искате, е месото да изсъхне. Разбира се, различните пържоли ще отнемат различно време, в зависимост от дебелината им, така че внимавайте.

Докато месото се готви, може да използвате времето, за да направите един бърз сос грейви. Пръснете малко от този вкусен сос върху пържолата и ще я направите направо възхитителна.

Метод 3: Добавете малко говежди бульон

Смятате да притоплите пържолата си в тиган? И в този случай можем да ви подскажем хубав трик. Сипете малко телешки бульон в тигана точно преди да добавите месото. (Забележка: Не е нужно да използвате никаква мазнина, стига тиганът да е с незалепващо покритие!)

Оставете бульона да се нагрее за секунда, така че да започне да прави мехурчета. След това добавете месото само гледайте – красота!. Трябва да отнеме само минута! Тайната съставка на бульона придава на месото допълнителна влага. Това означава, че пържолата няма да изсъхне или да стане като гумена. Нищо не може да бъде по-добро!

И накрая, но не по важност – уверете се, че пържолата все още е годна зя ядене, преди да започнете да я притопляте по който и да е начин!

Превод от английски – Нина Жишева