Как да бъдеш тъп- 1

Как да бъдеш тъп- 1

02/10/2018 Off By djani

 

Съвремието изобилства от всякакви наръчници на всякакви теми и идеи. Всички те целят да развият вашите умения и  качества с една единствена цел – вашето по-добро представяне пред света. Обаче… извинявайте, ама колко такива има в обратната посока. Сякаш чувам в главата си как някой шумно възкликва:

„ готЕно” е да си различен, бро”.

В тази статия се опитах да синтезирам няколко наистина ефективни идеи как да изглеждаш наистина тъп в съвременното и /внимавайте, следваща дума е ключова/- осъзнато общество. Разбира се вие може да си измислите „собствени и оригинални методи”. Това понякога си има добри страни. Като например – подценяват те като противник и това ти дава време да изработиш следващи ходове. Така де… на война и в любовта е нямало правила. Хайде по същество.

  1. Изхвърляйте и зарязвайте боклуците и дребните си отпадъци навсякъде. Независимо дали сте на пикник на открито, търговски център, или пейка в парка. Дали става въпрос за хартийки от закуски, мокри кърпички, пакетчета от чипс, вафли, сандвичи или празни бутилки след концерт. Мега-арт и готино е братле… площад оцветен в  боклуци. Като постмодерно улично изкуство..като инсталация без усилия… Още по-готино детска площадка. Кошчето е толкова далече, а вие сте толкова уморени… Зарязвайте ги демонстративно, например фасовете на плажа… На кого па толкова пречат, нали сте ги заболи в пясъка, сега па и да ги носите. ‘Ма моля ви се, това е под нивото ви. По възможност на видно място за да улесните чистачите. Така де, нали за това им се плаща. Ако нямат работа ще попадат в графата на безработните… А вие имате своята гражданска позиция. Айц.
  2. Заведете и помолете кучето си учтиво да се изходи на пясъка или тревичката в детската площадка. Помолете го, то вероятно ще ви разбере, защото най-вероятно има повече интелект от вашия. Така животното може да си зарови биологичният отпадък по-лесно, а вие няма нужда да се навеждате и да носите найлонови торбички след него. Времето ви е ценно, а колко па да е голяма вероятността някое дете да го открие докато рови в пясъка?!? Освен това е на късмет. Носи пари…
  3. Говорете шумно в градският транспорт, на улицата, по време на събрание…Какво ви пука, важно е да бъдете забелязани. А така може да оцветите скучният плебейски живот на околните. Имате толкова цветни и вълнуващи истории, които заслужават да бъдат споделени с другите хора. Не се стискайте.
  4. Правете забележки на всички в обществото, независимо дали сте пазач в магазин за втора употреба дрехи, чиновник зад стъклено бюро на някоя важна служба, управител в заведение или просто се возите в транспорта в пикове часове. Хората трябва да бъдат поучавани и укорявани. Давайте, използвайте малкото власт, която ви е дадена и им дайте да се разберат на мишките наредени на опашка и отчаяно чакащи благоволението ви.
  5. Бъдете „хейтъри” /мразете всичко и всеки/ и във виртуалното пространство. Излейте душата си. Вие да не сте кошче за душевни отпадъци случайно, може би и „смисъл”?!? Всяка жаба да си знае гьола…ааа…ма…ха!
  6. Недейте да четете книжки! Сакън. Не си го и помисляйте. Нито хартиени, нито електронни. Знаете си каквото ви трябва. За какво ви е повече, бе…кууул, братле…

/следва продължение/

източник снимка: Pinterest

Автор: Тезджан Ферад- Джани