Как да възстановим исторически имот

Как да възстановим исторически имот

12/06/2019 Off By martha

Възстановяването на историческа собственост изисква страст, опит и отдаденост. Независимо дали става дума за изоставена седалка, която се нуждае от цялостно възстановяване, или за добре запазено наследство вкъщи, възстановяването на по-стара сграда не е лесна задача, особено с широката гама от въпроси, които могат да го засегнат. Това е дълъг процес, но такъв, който си заслужава в края на краищата.

Важно е да знаете какво искате, когато възстановявате имота си. Трябва да можете да влезете във всяка стая и да си представите точно как искате да изглежда, когато приключите. Това ви дава начална точка за планиране на действителната работа. Ако имате добро въображение и око за дизайн, тогава със сигурност направете тази стъпка сами, ако сте по-малко креативни, наемете дизайнер, който да ви помогне да планирате и създадете мечтаната визия.

След като сте решили какво искате, е време да планирате как ще направите всичко. Списъците ще бъдат най-добрият ви приятел на този етап. Запишете всичко, от което ще се нуждаете, кога ще ви трябват и колко ще струва. Тази стъпка изисква задълбочено проучване, но е изключително важно да бъдете напълно организирани преди започването на работата, така ще се чувствате напълно в контрол, когато се започне цялата лудост.

След като почистите всичко е време да се работи върху основите, да се изгради прилична база за вашите нови и вълнуващи функции. Това може да включва фиксиране на стените, премахване на развалени дъски, сортиране на осветлението и др. Чак след това стигаме до забавните неща. Това е етапът, на който започвате да добавяте новите си характеристики и да превръщате вашата визия в реалност. На този етап вие неизбежно ще срещнете пречки и проблеми, които ще променят плановете ви и ще ви накарат да пренапишете списъците си отново и отново.

След като преодолеете неизбежните препятствия, ще започнете да виждате проекта си добре съчетан. Тази стъпка е удовлетворяваща, тъй като ще започнете да виждате цялата си упорита работа. Стаите ви най-накрая отново ще изглеждат добре и можете бавно да започнете да намествате всичко отново. Стените са фиксирани, корнизите могат да се издигнат нагоре и всяка от любимите ви исторически характеристики, които може да са били отстранени, за да се извърши работата, могат да бъдат въведени отново.

Сега, когато стаите ви са отново събрани, е време да се декорира. Това е мястото, където наистина можете да започнете да представяте творчеството си и да превърнете историческата си къща в дом. Всичко, от тапети и бои до дивани и абажури ще добави характер и пристъп на вашата нова сграда.