Как да си вземем багажа първи

Как да си вземем багажа първи

19/12/2018 Off By nina

Нека бъдем честни: летенето е гадно.

Разбира се, учудващо е, че можете да обикаляте земното кълбо на хиляди километри във въздуха като огромна, тромава птица. Но, за да направите това, трябва да поемете рисковете от падане, неудобно място и ужасна храна.

Пристигате на мястото и ви се иска по-бързо да се измъкнете от там, но най-често ви се налага да чакате багажа си, който като правило се показва последен.

За ваше щастие обаче, ние открихме тайната как никога повече да не чакате куфара си. И това не означава личен самолет, подкуп или плащане за супер фантастичен самолетен билет.

Томас Ло Сцито, пътешественик с ценен опит, споделя: “Вашият най-добър вариант е да бъдете един от последните пътници, за да чекирате багажа си. Чантите винаги се зареждат отпред назад върху количките за багаж, така че, ако влезете в последния момент, чантите ви ще бъдат в последната количка, което значи, че ще бъдат качени в самолета последни и ще бъдат свалени първи на летището. Оттам нататък, нещата също се подреждат по обратен ред – свалените последни се оказват първи на лентата за багаж на аерогарата.

Освен това може да вземете багажа със себе си на борда,  но в този случай няма да можете да опаковате течности или други предмети, които са забранени в самолета и ще трябва да ги изхвърлите при проверката на скенера или на гейта преди качването.

И, разбира се, не забравяйте да бъдете любезни със служителите на гейта. Колкото по-учтиви сте, толкова по-вероятно ще получите това, което искате. Всъщност това е добър съвет за всичко в живота, не само на летището.

Един допълнителен съвет: помолете персонала на авиокомпанията да постави стикер „чупливо“ върху куфара ви. Елементите, които са означени по този начин, се обработват по-внимателно от другите, което може да доведе до това багажът ви да бъде оставен дълбоко в трюма, но все пак по-внимателно и малко настрани.

Автор – Нина Жишева