Как да спестим за екскурзия?

Как да спестим за екскурзия?

04/01/2019 Off By martha

Малко са тези, които не харесват екскурзиите. Пътуването и опознаването на нови места са едни от най-вдъхновяващите неща. Възможно е обаче да се огорчим след като видим цените, на които се предлагат. Не всеки може да си позволи това удобство… нали? Всъщност съществуват много начини, по които може драстично да свалите разходите си за такова приключение.

Като за начало, започнете рано планирането! Не взимайте решението в последният момент. Набележете си една-две дестинации предварително. Когато става въпрос за планиране на почивка, най-добре е да се организирате доста рано. На първо място, резервацията по-рано означава, че обикновено можете да случите на полети, настаняване или пакетни сделки на ниски цени.

Все повече хора харчат пари онлайн. Каквото и да искате, шансовете са, че можете да го поръчате от уюта на собствения си дом и да го получите след ден-два. Удобството е голямо и много търговци на дребно могат да продават това, което предлагат за по-ниска цена поради по-евтините разходи за онлайн магазини. Същото важи и за ваканциите! Все повече туристически агенти залагат на интернет и все повече хора резервират онлайн, получавайки потвърждение незабавно. Но преди да кликнете на поръчката, не забравяйте да се огледате за ваучер или кодове на купони, които могат да ви спестят пари от общата сума!

За кратко пътуване помислете колко багаж наистина е нужен. Ако се отправяте към гореща дестинация, има вероятност да прекарате много време в бански костюми и сандали, които наистина не заемат твърде много място. Преразгледайте своя избор на багаж и, ако е възможно, си спестите пари, като вземете ръчния си багаж.

Често се случва да пътуваме до дестинации с различна парична валута. Доста добра и практична идея е да обмените парите си още преди да тръгнете. Дали това е храна или сувенири най-добре е да имате пари в брой. В крайна сметка, използването на дебитна или кредитна карта в чужбина може да се окаже доста вредно за банковата ви сметка. Сложете си предварително бюджет за нещата, от които вероятно ще си купите.

Ако мобилната ви мрежа ви таксува, за да използвате телефона си в чужбина, не забравяйте да изключите роуминга си, преди да кацнете в страната. Направете това на летището, когато заминавате. Не искате да се върнете от почивка и да ви посрещне километрична сметка за телефон.

Това са само няколко съвета и трикове, които трябва да имате предвид, когато сте на път за почивка. Разбира се, ще ви струва доста голяма сума, за да отидете навсякъде. Но може и да намалите разходите, където и както можете!

Автор: Мартина С. Попова