Как да създадем добри, полезни навици

Как да създадем добри, полезни навици

24/02/2019 Off By martha

Има много лоши навици, на който не обръщаме особено внимание. Те ни затруднят, ако се опитаме да живеем по по-здравословен и щастлив начин. Добрите навици не са толкова трудни, колкото може би си мислите.

Нека ядем повече плодове.

Плодовете са добра храна, ако искате лека закуска, а междувременно са и здравословни. Плодовете и зеленчуците съдържат много витамини и минерали, от които се нуждае тялото. Ако можете да изядете 2-3 броя плодове по избор всеки ден, това е огромна стъпка в правилната посока за създаване на един приятел, полезен навик.

Пийте повече вода.

Водата е по-важна за тялото от всичко друго и затова трябва да е приоритет пиенето на поне 2 литра вода всеки ден. Те помага за изхранването на клетките, транспортирането на вещества из тялото и изхвърлянето на вредни токсини. Уверете се, консумирате достатъчно вода на ден. Няма как да ви навреди.

Премахването на цигарите.

Тютюнопушенето е навик, който е изключително опасен за нашето тяло. Макар и да е приятно, те не само ви вредят, но и бъркат на дълбоко в джоба ви. Първоначалният стремеж не трябва да е цялостното премахване изведнъж, защото много от нас знаем, че това просто не работи. Стремете се просто да ги намалите, закупете никотинови лепенки и дъвки или инвестирайте в електронна цигара. Малко по малко може би сами ще забележите промяната и няма да се нуждаете от цигарите.

Повече сън за по-добро здраве.

Сънят е от съществено значение за тялото и психическото ни състояние. Той е изключително важен за брой критични функции, включително здравето на мозъка. Сънят е процес, през който отпускаме тялото и му позволяваме обработи и премахне повреди и токсини. Нуждаем се от добър сън и изключително важно да получавате поне 7-8 часа почивка всяка нощ. Изключите телевизора и телефоните малко преди да си легнете, защото ще помогне да се отпуснете и ще подобри качеството на съня ви.

Автор: Мартина С. Попова