Как древните анунаки създали света

Как древните анунаки създали света

25/02/2019 Off By martha

Съществува доста мистерия около Шумерия, древната цивилизация в Месопотамия. Днес можем да намерим останките на тази велика цивилизация из земите на Ирак. Както всяко друга антична цивилизация, шумерите са имали собствена интерпретация за създаването на човечеството.

През 1849 година, великобритански археолози открили 14 плочи в Шумерия. Датирани са от XXIV век пр. Хр. Първите две разказват историята на божествени същества, който слезли на земята от небесата. Третата плоча разказва за шестте дни на създаването на Земята. Описано е как съществата са създали човека чрез генетична манипулация.

Дали това са просто митове или истинската история на човечеството?

Според шумерските плочи преди 445 хиляди години боговете „Създадели“ дошли на Земята. Единствените обитатели тук били видите животни. Шумерите нарекли тези същества анунаки, което в превод означава „Тези, които от небето дойдоха на Земята“. Те дошли от планета наречена Нибиру, която всеки 3,600 години навлизала в орбитата на Слънцето. Според плочите, атмосферата на тази планета започнала рязко да се влошава. За да я стабилизират анунаките се нуждаели от злато. Когато дошли на Земята, за разлика от останалият живот тук, те са можели да живеят по хиляди години. Създали минно селище наречено Еридиг в Персийски залив. Техният водач бил Енки. Анунаките довели със себе си друг вид същества, който смятали за по-нисши от тях. Те им слугували като добивали злато. Тези сказания са повторени в вавилонските плочи, датирани от XVIII век пр. Хр.

След хилядолетия, слугите се разбунтували, мислейки, че ще могат да победят господарите си. Това обаче почти изцяло унищожило тяхната раса и анунаките останали без работна ръка. Господаря на Нибиру заповядал на сина си Енки генетично да създаде нова раса. След множество експерименти бил създаден човека – смеска между Хомо еректус и анунаките. Този хибрид бил наречен Хомо сапиенс. Според плочите първият човек бил наречен Адаму. Човекът станал работната ръка на тези богове. Тъй като е имало нужда от голям брой работници, анунаките създали човека с възможността да създава потомство. Това довело до пренаселеност и много били изгонени от селищата. Това може би е оригиналната история за Райска градина и прогонването на Адам и Ева.

Шумерите са създали изключително много потребни устройства, който използваме до днес, като часовника, календара, каналите, колелото и може би първият език, но за всичко това те приписват постиженията на анунаките, който ги научили на всички тези неща, за да могат да са по-полезни. Защо приемаме и използваме инструментите, но отричаме създателите им, колкото и странен да ни звучи тази митологична, фантастична история за създаването на човечеството?

Автор: Мартина С. Попова