Колкото по-щастливи са децата, толкова повече шум вдигат

Колкото по-щастливи са децата, толкова повече шум вдигат

11/07/2019 Off By nina

В края на краищата, те така изразяват радостта си!

Има много начини да разберете, че детето ви е щастливо, а един от тях е, когато не стои на едно място, играе много и вдига шум, говори, смее се или изследва нов свят.

Дете, което изразява емоциите си без страх, плаче силно, когато иска да плаче, крещи колкото му трябва и се смее също толкова силно – това е щастливо дете.

То, както и при възрастите, има лоши и добри времена, но често активното дете е здраво дете, което се развива, което отваря себе си и средата си.

Децата започват да правят шум от раждането си и да подсилват тази функция след 3 години, т.е. когато започнат да търсят независимост и откриват, че са индивидуални личности. През годините техните начини за „правене на шум“ се променят, самите те се променят, но шумът винаги си остава.

Децата говорят със себе си, пеят, свирят и правят различни звуци. Това им помага да облекчат напрежението и да изразят това, което чувстват.

Но има и шумове, които ни казват, че нещо не е наред, когато са прекалено развълнувани или разтревожени, когато не могат да се концентрират върху нищо и когато са прекалено импулсивни.

Те могат просто да се опитат да привлекат внимание, и това трябва да бъде третирано търпеливо. В друг случай, това може да бъде хиперактивно разстройство и трябва да се консултирате със специалист.

Много е важно да наблюдавате детето си, да разберете дали неговото поведение е нормално и дали е част от ежедневието му или нещо се е объркало.

Някои деца правят повече шум от други, други по-малко, но обикновено, когато има деца, има шумове и това означава, че са добре.

Превод – Нина Жишева