Колко дълго и как да съхраним великденските яйца

Колко дълго и как да съхраним великденските яйца

05/04/2019 Off By nina

Твърдо сварените яйца са вкусна, питателна храна, която може да се ползва по всяко време на годината за закуска, обяд или вечеря. Въпреки че няма “сезон” за яйца, с наближаването на Великден и ежегодното декориране на яйцата, варените яйца се превръщат в една от най-популярните храни. Ако сте използвали естествена боя за оцветяване на яйцата, може да се изкушите да се насладите на празничните творения като закуска и след празника.

Но преди да започнете да поглъщате великденските си красоти, е важно да знаете колко дълго е необходимо да варите яйцата – никой не иска да прекара празника, или всеки друг ден от годината, болен от развалено яйце..

Колко време се варят твърдо сварени яйца?

Най-добре е твърдо сварени яйца е да се съхраняват в хладилник, според уебсайта на Incredible Egg. Необеленото твърдо сварено яйце би трябвало да издържи до една седмица, ако е съхранено правилно, но обелените яйца трябва да се консумират в същия ден. Сайтът препоръчва всички видове яйца да се съхраняват при температура 4°С или по-малко, „в оригиналната им опаковка върху вътрешен рафт и далеч от пикантни храни“. Не се препоръчва твърдо сварените яйца да бъдат замразявани, независимо дали са с черупка или не.

Колко време издържат твърдо сварените яйца на стайна температура?

Сега, когато става дума за яйца, които не са в хладилник, което вероятно е категорията на най-красивите великденски яйца, историята е съвсем различна. Цитирайки центровете за контрол и превенция на заболяванията, LiveStrong.com пише, че нетрайните храни, които включват яйца, издържат само около два часа извън хладилника. След това време те или трябва да бъдат изхвърлени или охладени отново. CDC добавя, че ако е над 32 градуса в зоната, в която се обслужват, да речем, на барбекю на заден двор или летен пикник, нетрайните храни трябва да бъдат изхвърлени само след един час.

Въпреки, че това би могло да разсее мечтите ви да се насладите на украсените си яйца като вкусна храна, със сигурност е по-добре да сте в безопасност, отколкото наистина болни. Най-добре просто им се наслаждавайте като произведения на изкуството си.

Превод от английски – Нина Жишева