Конете- настигни ги ако можеш 1-а част

Конете- настигни ги ако можеш 1-а част

07/10/2018 Off By djani

 

И ако искате да знаете, изобщо няма да говоря за скоростта им…

Преди години, докато се снимах в една българо-турска копродукция, обучаваха нас актьорите в езда. Целият процес беше едно вълнуващо приключение. Всички бяхме въодушевени, всички се обичахме и имаше една доста приятелска атмосфера. Когато разбрахме за ездата радостта ни вече беше взела връхната си точка.

Аз съм си страхливо животно, но към конете изпитвам особен респект и уважение. Инструкторът усети това и ми даваше най-кротката кобила. Беше цялата черна и много мила. Качвах се върху ѝ треперейки от въодушевление и тя ми позволяваше да я галя по разкошната грива. Не помня как се казваше, но още помня смиреният ѝ снизходителен поглед към мен. Отнасяше с мен търпеливо и грижовно като с малко дете и аз ѝ благодарях при всеки удобен случай за да не ме помислят другите за луда…

Един ден слязох от нея и след мен се подготви следващият актьор, който според мен изобщо нямаше нужда да бъде обучаван. Беше толкова ловък, с такава лекота се качваше и движеше…В този момент се бяхме събрали по-голяма групичка и за да развеселя другите, аз започнах да се карам на „моята” кобила на висок глас, защото само преди секунди аз бях слязла от гърба ѝ, а в момента тя така любовно подхождаше към колегата. Бяха допрели чела и интимно си “гукаха” нещо. Всички колеги бяха прихнали в смях в резултат от  ревностната сцена, която ѝ спретнах, когато…. Кобилата бавно се отдели от него и тръгна към мен. Доближи се максимално ѝ и покорно доближи чело към мен… Не знам как реагираха другите хора в този момент, защото аз лично преживявах личният си шок и срам, че използвах толкова интелигентно животно за да получа малко аплодисменти за псевдоостроумието си… Доближих чело до нейното, погалих я й ѝ се извиних. Обясних ѝ на глас, че съм го направила на шега и, че не ѝ се сърдя.

Може би много от вас имат подобни или още по-интересни случки с коне. Днес се сетих за това изключително животно и реших да ви събера малко любопитни факти за  тези грациозни същества, които са символ на свободата.

/следва продължение/

източник снимка: google

автор: Тезджан Ферад- Джани