Константин Гергинов – Тими

Константин Гергинов – Тими

19/11/2018 Off By djani

Познавам Константин Гергинов – Тими от много малък. Парадоксално, но въпреки крехката си възраст, той беше един от най-търпеливите на терен (на снимките на българо-турската копродукция – „Ездачи”)  После в един друг филм (11 А, после в 12 А.” ) Неговото зряло, дисциплинирано отношение и поведение винаги ме шокират и респектират. Буден ум, чаровна усмивка, вече заявка за мъжество (скоро дойде да ме спасява и участва в записите на един спектакъл, в който репетирам)… Расте неусетно пред очите на цяла България. Има зашеметяващ опит в телевизията в различни реклами, киното и театъра. Универсален актьор, дисциплиниран творец и красив млад мъж…

 

 

Идеалната комбинация за да се превърне в следващият любимец на България. Поводът да ви го представя днес е премиерата на първият български Коледен филм, в който Тим играе една от главните роли. Партнира си с титани като Калин Врачански, Кръстьо Лафазанов и куп други талантливи актьори. Ето какво ми сподели.

Джани: Представи се с няколко думи на читателите ни.

Тими: Здравейте, приятно ми е! Казвам се Константин Георгиев, но приятелите мe наричат Тими. Ученик съм в 1- во СУ Пенчо Славейков и съм в 7 ми клас.

Джани: Трудно ли е да съчетаваш учебните задължения с професионалните си ангажименти?

Тими: Не, не ми е трудно, е, понякога е по-напрегнато, защото нямам много време, но мисля, че четенето на сценарии даже ми помага в уроците.

Джани: Помниш ли кога за първи път поиска да се занимаваш с кино и театър?

Тими: Не съм си го поставял за цел, просто още от първото ми стъпване на снимачната площадка се почувствах като у дома си и после всичко се получи от само себе си. В един момент разбрах, че с това искам да се занимавам.

Джани: Вашите подкрепят ли те?

Тими: О, да! Без тяхната помощ щеше да ми е много трудно! Много съм благодарен за подкрепата им. Още повече, че съм малък и с мен винаги трябва да има придружител, а това изисква компромиси от тяхна страна, заради мой ангажимент.

Джани: Мислиш ли, че тази професия има перспектива в България?

Тими: Надявам се. Малък съм, но виждам, че трябва да се заделят повече средства за театър и кино. Колкото повече нови филми се снимат, толкова по-добре.

Джани: Имаш ли си любими актьори по света и у нас?

Тими: Да, имам. От българските актьори харесвам много Веселин Калановски, Димитър Баненкин и Калин Врачански. Много съм горд, че съм имал възможността да работя с тях, защото са невероятни! От чуждите актьори Еди Редмейн и Бенедикт Къмбърбач, а любим режисьор ми е Тим Бъртън.

Джани: Има ли друго нещо, което те вълнува извън актьорската професия?

Тими: Аз съм едно обикновено момче, обичам да играя компютърни игри, да играя футбол с приятели и разходките с родителите ми. Искам да стана режисьор и ако мога да съчетавам актьорската работа с режисурата ще бъде страхотно.

Джани: Съвсем скоро предстои да излезе първият български коледен филм с теб в главната роля (и ми идва да се пръсна от гордост с теб, ама това не му го казах). Разкажи ми малко повече за процеса?

Тими: Този филм е много специален за мен, все пак е първата ми главна роля Бях на 8 години, когато с режисьорката Мария Веселинова започнахме работа по него. Актьорската работа не е лесна, но целия екип страшно много ми помагаше .

 


Разказва се за едно момче, което попада в работилницата на Дядо Коледа и се опитва да помогне на елфите с подаръците, като използват технологиите, но всичко се обърква. Накрая обаче нещата завършват щастливо.Всеки ден беше забавен. Да снимаш коледен филм на 36 градуса си е забавно на елфите им беше доста топло . Кръстьо (Лафазанов)  и Калин (Врачански) са невероятни и да снимаш с тях е като сбъдната мечта. Кръстьо разказваше много смешни истории, а да заснемеш сериозна сцена след като Кръстьо ти е разказвал смешна история си е предизвикателство. Последния снимачен ден съвпадна с рожденния ми ден и екипа беше организирал страхотно парти изненада. Това е най-хубавият ми рожден ден!
Джани: Къде могат да те гледат зрителите?!?
Тими: След “Скъпи наследници “, който вече е към своя край, от 30 ноември в кината могат да гледат Смарт Коледа.
Тук искам да спомена и за късометражния филм “Timmy” , с благодарност към режисьра Любо Йончев, че филма носи моето име и е селектиран на много фестивали.
А, в театър Сълза и смях могат да гледат “принцеса Мирабела” , вчера имахме представление. Работим по нов спектакъл по произведения на Шекспир.

Джани: Имаш ли си любима роля?

Тими: Не, нямам любима роля, всичките си ги обичам, защото във всяка съм вложил нещо от себе си.

 

Джани: А такава, която мечтаеш да изиграеш?

Тими: Мечтая да играя във фентъзи или екшън роля, все пак съм момче и няма как да не помечтах за такива роли

Джани: Пожелай нещо на читателите за финал.

Тими: Пожелавам на читателите да се усмихват повече и да следват мечтите си. Весели празници!

 

 

Дали имам нещо да кажа след Тими?!?

Гледайте го в „Смарт Коледа” от 30 ноември в кината и после ще си говорим…

източник снимки: личен архив, Велико Балабанов