Кралските семейства по света

Кралските семейства по света

13/03/2019 Off By martha

Британският дом на Уиндзор имаше празнични няколко години, включително най-скорошния празник на раждането на бебе момче, син на херцога и херцогиня Съсекс, по-известен като принц Хари и Меган Маркъл. За ужас на много кралски наблюдатели двойката избра да разкрие бебето два дни след раждането, вместо да представи бебето в родилното. Това забавяне наруши четири десетилетие традицията на обществеността да има незабавен достъп до новороденото и майката.

През миналия век съвременните медии позволиха на обществеността безпрецедентен достъп до кралски семейства по време на големи житейски събития. Преди Първата световна война членовете на британското кралско семейство се венчаха частно в кралски параклиси или дворци. В опит да засилят връзката си с британския народ и да сведат до минимум отношенията си с Германия след Първата световна война, кралското семейство започва да използва Уестминстърското абатство – място, което може да приюти повече гости, отколкото малък кралски параклис – като място за сватба. Коронацията на кралица Елизабет Втора от 1953 г. е първата телевизия, която дава поглед на широката общественост за тържествеността на церемонията, великолепието на роклята на кралицата и великолепието на бижутата с короната.

Тези големи тържества и публични презентации обаче в никакъв случай не са изключителни само за британската корона. Разработените церемонии, костюми и регали отдавна бележат живота на кралските особи от държави с всякакви форми и размери. Тези исторически снимки предлагат оглед на добре облечени рояли от цялото земно кълбо – някои в сватбените си дни, някои във военното си облекло, а други в традиционната дреха, обозначаваща статут – дърпайки назад завесата на мистерията, която понякога обгръща монарсите и техните деца , Докато в някои от изображенията липсва датата, на която са направени, разкрасяванията на кралския живот все още блестят, показвайки примери за роялти през вековете.