Красивата символика на Сватбените годишнини

Красивата символика на Сватбените годишнини

17/04/2019 Off By djani

За всеобщо съжаление е факт, че в съвремието разводите са масово явление. Размиват се установени морални, етични и обществени норми. Кой има изгода от това, ще разберем с времето. Днес ще си направим романтична виртуална разходка из всички годишнини, през които може да премине хипотетично една брачна двойка. Дай Боже Всекиму…

5 години – Дървена сватба

Тази годишнина съществува в почти всички страни! Дървото не може да бъде разкъсано, напротив, символизира сила, надеждност и увереност. Клонките са свързани с попълване в семейството. И, между другото, се смята, че до петата годишнина семейството трябва да построи дървена къща – здрава и издръжлива.

10 години сватба – розови или калаени сватбени

символи на 10-та годишнина са розата и калай. Първият символ – бодлив, но красив и страстен. Вторият е гъвкав и холистичен. През годините на семейния живот, разбира се, е невъзможно да се избегнат всички проблеми, но е важно да се знае, че този, който е с вас, е надежден и гъвкав. По традиция в 10-тата годишнина от живота си, свидетелите са поканени на тържеството! Съпругът носи в джоба на сакото си лъжичка, а вечерта я поставя под възглавницата за късмет.

15 години сватба – Стъклена (Кристална) сватба

Смята се, че кристално чистата връзка е ключът към семейното щастие. Време е партньорите да забравят за всички обиди и трудности, и да си дават взаимно внимание и грижа. Символизиращ  добродетели като чистота и прозрачност, кристалът няма да позволи на чувствата да изчезнат – те ще блестят и ще играят по-ярко.

20 години – Порцеланова сватба

Символът на 20-годишнината от порцелан не е избран случайно. Именно този материал носи голямата власт на благородството. Елегантен и стилен, той вдъхновява със своята красота, класа и изтънченост.

25 години – Сребърна сватба

Благородна годишнина символизирана от не по-малко благороден метал!

30 години – Перлена сватба

Безупречното обединение на съпрузи, които са живели в хармония в продължение на 30 години, могат да бъдат символизирани само от чисти и скъпоценни перли, които никога не стават скучни. По традиция съпрузите на  юбилейния ден започват  с един вид ритуал.

Те отиват и хвърлят бисери във водата, като изказват думите: “Колкото дълго ще бъдат във водата, толкова много ще живеем заедно.” У дома пред огледалото двойката се заклева във вечна любов и обменя подаръци. Съпругът дава огърлица от 30 мъниста, а жената има маншет или клипс за вратовръзка с перли. Нали някой не си въобразява, че това може да се случи по нашите ширини…?!?

40 години – рубинена сватба

Символът на рубинена сватба е удивително красив камък, който характеризира семейните отношения на съпрузите.

Рубинът е скъпоценен камък, символизиращ любовта, живота и огъня, които са идеалните характеристики на семейния живот. Червеният цвят на рубина означава огън на любов между съпруг и съпруга, който все още свети, като червения цвят на скъпоценен камък.

50 години – Златна сватба

Тези, които живеят щастливо в продължение на 50 години – заслужават внимание! Традиционно златна сватба се празнува в тесен семеен кръг, където съпрузите тържествено обменят нови брачни халки и дават старите си на неженени деца или внуци, така че и те да имат късмет в любовта.

55 години – Изумрудена сватба

Символът на 55-та годишнина е изумруда, който възвишава живота, безсмъртието и младостта.

60 години – Диамантена сватба Диамантът е желан камък, изненадващо красив, луксозен. Той е този, който по-добре от другите отразява сериозен юбилей, тъй като през 60-те години от живота си всички са изтрили и създали съвършеният съюз. Той демонстрира това, за което си струва да се стремим. В 60-годишнината, традиционно героите на този повод оставят послание към потомците под формата на писмо, което се съхранява дълго времe…

Бъдете устойчиви и изящни в своето отношение като тези красиви камъни…

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани