Къде бъркаме?!?

Къде бъркаме?!?

18/02/2019 Off By djani

Не искам да ровя в проучвания, да ви занимавам със скучна статистика или познати клишета. Искам само да задам няколко въпроса.

Жените имат огромна палитра от оправдания за лошото си настроение. Месечен цикъл, хормонални разстройства, деца, за които се грижат… ниско самочувствие…

Какъв е проблемът на мъжете? И не ми казвайте, че нямало мъже… Има бре… Сигурна съм, както съм сигурна, че има плажове, които по-умната част от човечеството не замърсява.

Напоследък се зачитам в коментарите на двата пола из социалните мрежи.

Такова безкрайно, зловещо отчаяние струи от там, че настръхвам докато пиша тези редове. Как така няма нормални жени, се питам, попадайки на подобен мъжки коментар. Аз съм… и познавам още доста жени, които искат най-нормални неща в този живот. Най-обикновени, жени без фрапиращи корекции по себе си, които не преценяват мъжа по портфейла, жилището или колата… Нормални, образовани жени с амбиции и мечти.

Знам, че мъжете няма да ми повярват, но тези жени дори не искат скъпи подаръци. Искат просто малко внимание и лоялност… Мъжете не искат ли същото?!? А какъв е проблемът, че уж и двете страни искат едно и също нещо, а се разминават? Мъжете твърдят, че жените били меркантилни, а жените, че няма мъже изобщо….

Има автори, които са се заели да дават отговори на тези въпроси чрез книги, лекции, филми… Нито някой си взима поука, нито нещо се променя. Има генерални разминавания в мисленето ни и керванът си върви…

Отделно, сега натрапват и различните отклонения като норма. Абе хора, смилете се, ние два пола на тази земя ще се избием, как да се справим с всички останали разновидности?!?

Как крайно говоря, ще кажеш, че имам време да повдигна глава от собствените си казуси, че да решавам световните… И все пак недоумявам…

Възможно ли е всичко да произтича от изборът, който правим?

Нали психолозите твърдят, че всъщност всеки, когото срещаме вече го има в нашето подсъзнание…?!? Ако това е истина, то аз никак не разбирам собственото си подсъзнание.

А може би е крайно време от много малки на децата да им се вменяват ценности, вместо чувство за вина…

Знам ли, все си мисля, че някъде там е ключът от палатката, но ако някой го намери преди мен, да даде знак все пак…

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани