Къде гледат мъжете като избират

Къде гледат мъжете като избират

08/05/2019 Off By djani

Тази статия е провокирана след днешният ми разговор с един приятел по повод разочарованието от бившата му съпруга. Жената се сетила, че иска второ детство след като се омъжила и хукнала по дискотеки, докато той работел, грижел се за детето…Чудя се как този мъж, който не страда от женско внимание е избрал жената до себе си.

Къде точно е гледал и как точно ще закърпи сърцето си след всичко…?!? Не знам дали, защото ми е приятел, но той изглежда изключително свестен човек. Един такъв балансиран и уверен….

По този повод искам да кажа нещо на мъжете, които масово коментират из виртуалното пространство, че нямало истински жени вече… Мъже, ще ви издам една тайна: И жените си мислят абсолютно и огледално същото… Затова сега ще ви разкажа нещо от женска гледна точка. Защото мъжката не я разбирам. Ама никак.

Жената е красива, когато се чувства специална. Когато усеща, че е ценна, уважавана и обичана. Ако изисква от вас това да се случва чрез скъпи подаръци, луксозни почивки или някакви други материални придобивки, има два варианта:

  1. Това не е жена.
  2.  Жена е, но не е тази за вас.

Но ако вие имате нужда от бездушна/послушна/ кукла, която да ви робува в златна клетка и да ви казва колко сте велик без да го мисли, то вие си намерете точно такава жена.

Защото (вероятно) тя ще бъде лъскава, ще ви гледа в очите и ще ви казва неща, които искате да чуете. Но има една малка подробност. Вие никога няма да знаете дали тя наистина е с вас, защото държи на вас, защото ви обича, уважава и т.н. Това от една страна ще ви смущава, от друга ще ви мачка и обърква… Това ли искате?

Смея да твърдя, че имам доста приятелки жени. Наистина много. Всяка една (с много малки изключения) е разочарована и обезверена. Но и всяка една от тях иска просто нормалност. Не очаква налудничави жестове от шестцифрени цифри, скъпи подаръци или луксозни почивки… Тези жени искат съвсем нормални неща, но получават…

Да дам ли примери?

На едната мъжът ѝ я зарязал, след като тя разбрала, че той изневерява (тогава детето е било на 9 месеца) Към днешна дата, майката отглежда (САМА) едно неуверено и свръх емоционално дете. Обвинява се, постоянно подлага на съмнение качествата си като майка и жена, плаче, пада, става и се СПРАВЯ. По мои наблююдения- безапелационно превъзходно.

Колкото и да ѝ е трудно, каквото и да ѝ коства се справя. За протокола, момичето готви превъзходно, образована е, мозъка ѝ работи като светкавица, супер сексуална е и изглежда като модел…

На едно друго момиче, бившият приятел се оказа гей.

На трета, мъжът ѝ си търсеше причини да не се прибира вкъщи, редовно си флиртуваше с други жени. Тя стоеше у дома, подготвяше му изненади, готвеше му, осоляваше манджите със сълзите си и го чакаше. Плачеше и чакаше. Да се прибере. Да оцени изненадата. Да я забележи като жена. Бракът им приличаше на влак без машинист и посока.

Веднъж тя си купила еротично бельо, за да му привлече вниманието, а той ѝ казал да се облече, за да не настине… Разведоха се. Трудно, мъчително и тежко. Имат дете. В последствие, в нейният живот се появи мъж, който я обгрижва, оценява и уважава. Тя се справи. Често се шегувам с нея, че тя е супермен в рокля.

Той продължава да я тормози, обвинява я, че тя е провалила брака и настройва детето срещу майката, когато го взима, за да прекара време с него. Винаги, когато говорим за него, се сещам за онази реклама, в  която се твърдеше, че… „Някои лекета не се изпират”.

В сравнение със следващият пример обаче, този ще ви се стори невинно пухкаво бебе.

Жената се разболява от рак. Докато се бори с диагнозата и болките стават непоносими до степен, в която тя пищи без да може да контролира болката, точно, когато най-много има нужда от грижа и подкрепа, той заявява, че „не издържа повече” и напуска нея и невръстното им дете…

Само за протокола, уточнявам, че всички изброени жени са млади (нямат и 30), атрактивни, умни, имат чувство за хумор и готвят добре… Нямат нищо изкуствено по себе си и не виждат мъжа като портфейл.

Не знам къде гледат мъжете като избират, но със сигурност знам, че жените не гледат. Спят дълбок сън…

източник снимки: Google

автор: Тезджан Ферад – Джани